Mardinde yerel gazete sahipleri, yeni mevzuat

Mardinde yerel gazete sahipleri, yeni mevzuat konusunda bilgilendirildi


MARDİN (A.A) - Mardin ve ilçelerinde yerel yayımlanan gazete sahipleri, Basın İlan Kurumunun (BİK) yeni mevzuatı hakkında bilgilendirildi.
     BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Kemal Kapaklı, Öğretmen Evinde yerel gazete sahipleri ve sorumlu müdürleri ile bir araya geldi.
     Kapaklı, BİK üyeliği için Ocak 2011de, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi seçimlerinin gerçekleştirildiğini anımsatarak, bir yıl içerisinde yerel gazetelere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.
     Gazete satış miktarları ile abone ve bayi satış oranlarında değişiklik yapıldığını belirten Kalpaklı, şöyle konuştu:
     Bilindiği gibi daha önce, BİK şubesi olan illerde bayi satışı bin adet olarak yer alıyordu. Bir çok ilimizde bu rakam gerçekçi değildi. Miktarı 500e düşürdük ve iadedeki yüzde 15 şartını kaldırdık. Abone konusunda daha radikal karar aldık. Önceleri 6 aylık ve bir yıllık faturalar geçerli sayılıyordu. Abone miktarı fiili satışın yüzde 25i ile sınırlıydı. 18 ay bekleme süresi 20 aya, 20 aylık bekleme süresi de 24 aya çıkarıldı. Sigorta ve vergi borcundan dolayı ilan kesilmesinin önüne geçtik. Sadece tahakkukunun yapılması yeterli olacak. Gazetelerimiz mükerrer bir cezaya tabi olmayacak. Gazetelerimize herhangi bir kadro veya mali yük getirmeden internet portalından faydalanması imkanı sağladık.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Meral Özdemir
     Yayıncı:Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde yerel gazete sahipleri, yeni mevzuat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER