Mardin Artuklu Üniversitesinden belgesel film gösterimi

Mardin Artuklu Üniversitesinden belgesel film gösterimi


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mardin Sinema Derneği işbirliğiyle düzenlenen Bana Anlat adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı.
     Atatürk Kültür Merkezinde yapımını ve yönetmenliğini Mehmet Sait Tunç ve Uğraş Salmanın üstlendiği Güneydoğudaki kadınların vücutlarına yaptırdığı dövmeleri konu alan belgesel film izleyenlere nostaljik bir yolculuk yaşattı.
     Film gösteriminin ardından konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Birgül Açıkyıldız Şengül, etkinliğin fakülte olarak gerçekleştirdikleri ilk faaliyet olması nedeniyle katkı sunan Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omaya teşekkür ettiklerini söyledi.
     Fakülte bünyesinde resim, heykel, seramik, grafik, tasarım, sinema, televizyon, fotoğraf, el sanatları ve müzik bölümlerinin bulunduğunu ifade eden Şengül,
     Sezgi gücünü kullanabilen, nesneler arasında ilişkileri yorumlayabilen ve bunu malzemeler aracılığıyla ifade edebilme yetisine sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Fakültemiz çok kültürlü ve pek çok uygarlığın köklü tarihsel ve kültürel birikimlerini miras almış bir bölgede konumlanmıştır. Bu birikimin modern sanat yöntemleriyle yoğrularak evrensellikle buluşturulması fakültemiz tarafından bir gereklilik olarak görülmektedir dedi.
     Mardin Sinema Derneği Başkanı Hadi Baran ise, Mardinde yerelin gücünü arkasına almayan hiçbir kültürel ve sanatsal etkinliğin amacına ulaşmasının mümkün olmadığını belirtti.
     Dövme, ağıt ve hikayeleri konulu filmin Cannes Film Festivali kataloğunda yer alacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Abdülhalim Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardin Artuklu Üniversitesinden belgesel film gösterimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER