Mardin Bağımsız Milletvekili Türk:

Mardin Bağımsız Milletvekili Türk: Bir güven ortamının yaratılması için hepimizin çaba göstermesi gerekir


DİYARBAKIR (A.A) - Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, güven ortamının yaratılması için herkesin çaba göstermesi gerektiğini bildirdi.
     Türk, beraberinde Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Milletvekili Türk, bir soru üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın çözüm sürecine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.
     Kürtler açısından ortaya konulan yolda silahların susması, demokratik zeminde diyalog yoluyla sorunların çözümü için bir alan açılması ve fırsat yaratılması gerektiğini savunan Türk, Bir güven ortamının yaratılması için hepimizin çaba göstermesi gerekir. Sayın başbakan nasıl kendine göre Türkiye toplumunun hassasiyetini düşünerek konuşuyorsa, biz de halkımızın hassasiyetlerini düşünerek konuşacağız dedi.
     Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da barış ve çözüm için geçmiş paradigmayla sorunun çözümünde yol alınamayacağını savunarak, Yeni bir bakış açısı ve dil yaratmak zorundayız. Hem bizler hem de iktidar ve devlet yaratmalı ki toplumsal barışı sağlayabilelim diye konuştu.
     Tuğluk, Öcalanın doğrudan Türk halkına hitap edebileceği koşulların da yaratılması gerektiğini savundu. Aysel Tuğluk, ayrıca, Öcalanın doğum günü dolayısıyla 3-4 Nisanda etkinlikler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardin Bağımsız Milletvekili Türk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER