MARKA Yalova Çalışma Toplantısı

MARKA Yalova Çalışma Toplantısı -Yalova Valisi Civelek: Yalova değişime, gelişime açık bir kenttir


YALOVA (A.A) - Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalovanın değişim ve gelişime açık bir kent olduğunu bildirdi.
     Civelek, bir otelde düzenlenen Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2014-2023 Bölge Planı Yalova Çalışma Toplantısında yaptığı konuşmada, 2010-2013 Bölge Planının, bölge vizyonu kapsamında rekabet gücünün artırılması, beşeri sermayenin güçlendirilmesi, çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması, teknik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal kalkınmanın sağlanması hedeflerini kapsadığını söyledi.
     Ajansın, 2014-2013 Bölge Planını, Türkiyenin 2023 yılı hedeflerine hizmet edeceğini belirten Civelek, şunları kaydetti:
     Yalova, bir tarım, aynı zamanda bir sanayi kentidir. Diğer yandan Yalova hem turizm hem de gurur duyduğu üniversitesiyle bir eğitim kentidir. Yalova değişime, gelişime açık bir kenttir. Yalovada yüksek katma değer yaratan, ileri teknolojileri kullanılan ve çevreye duyarlı sanayiye açık olduğumuzu gururla taraflara ifade ediyoruz. Doğu Marmaranın yenilenen vizyonu ile 2010-2013 Bölge Planında son derece örtüşür bir yapıya sahibiz.
     MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut da bu toplantıların, MARKA kapsamındaki tüm illerde yapıldığını anlattı.
     Toplantılar çerçevesinde il özelinde durum saptaması yapılıp yol haritalarının belirleneceğini dile getiren Akbulut, Toplantılarda sorunlar tartışılacak ve gelecek için nelerin yapılabileceği ortaya çıkarılacak dedi.
     MARKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Candan Umut Özden ise bölgedeki planlama süreci hakkında bilgi verdi.
     Toplantı, kültür ve turizm, tarım ve kırsal kalkınma, sosyal yapı, sanayi ve ticaret, çevre ve kentleşme olmak üzere 5 çalışma masasında gerçekleştirilen toplantılarla sona erdi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / İsmail Ersan / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber MARKA Yalova Çalışma Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER