Marmariste sağanak ve dolu etkili oldu

Marmariste sağanak ve dolu etkili oldu -İlçede gece saatlerinden itibaren başlayan yağış yaşamı olumsuz etkiledi -Dolu yağışı sonucu kısa sürede yerler beyaza büründü


MUĞLA (A.A) - Marmariste etkili olan şiddetli yağış ve dolu yaşamı olumsuz etkiliyor.
     Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede gece saatlerinde başlayan yağış, zaman zaman sağanak olarak devam ediyor. Son 12 saatte metrekareye 25 kilogram yağış düştüğünü belirten meteoroloji yetkilileri, gece saatlerinde rüzgarın hızının ise saatte 60 kilometreye ulaştığını kaydetti.
     Yağış sonucu Marmaris ve beldelerinde yollarda su birikintileri oluştu, araçlar bazı bölgelerde ilerlemekte güçlük çekti. Trafik polisleri özellikle kavşaklarda önlem alarak trafiğin yoğunlaşmasını engelledi. Marmaris Belediyesi ekipleri ise tıkanan kanalları açarak yağmur sularının taşkına neden olmasını önlemeye çalıştı.
    
     -Dolu her tarafı bembeyaz yaptı-
    
     Marmariste öğle saatlerine doğru ise dolu etkili oldu. Birkaç dakika yağan ve oldukça şiddetli olan dolu nedeniyle yollar, kaldırımlar ve parklar adeta kar yağmış gibi beyaza büründü. Vatandaşlar doludan kaçmak için mücadele etti. Bazıları ise ellerine aldıkları nohut büyüklüğündeki doluları şaşkınlık içerisinde birbirlerine gösterdi.
     Meteoroloji yetkilileri, yağışların salı gününe kadar zaman zaman sağanak şeklinde olmak üzere devam edeceğini bildirdi. Yetkililer, su taşkınları ve su baskınlarına karşı gerekli önlemlerin alınması için ilgili kurum ve kişileri uyardı.
     Marmarise yılın ilk ayında şu ana kadar metrekarereye 333 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Marmariste sağanak ve dolu etkili oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER