Marmaris Sahil Güvenlik, bin 460 kişinin

Marmaris Sahil Güvenlik, bin 460 kişinin hayatını kurtardı


MUĞLA (A.A) - Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerinin, geçen yıl denizde bin 460 kişiyi kurtardığı bildirildi.
     Muğla Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Muğlanın Fethiye ilçesinden Aydının Didim ilçesine kadar olan bin 175 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridini kontrol eden Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekiplerince geçen yıl arama-kurtarma ve asayiş alanında çeşitli operasyonlar gerçekleştirdi.
     Bu operasyonlar kapsamında geçen yıl denizde gerçekleşen 94 arama kurtarma olayında bin 460 kişi ve 59 tekne kurtarıldı. Denizde tıbbi yardıma ihtiyaç duyan 37 kişinin ise tahliyesi gerçekleştirilerek, 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi.
     Ayrıca geçen yıl 10 bin 887 tekne ve deniz turizmi yapan işletme kontrol edildi ve bu kontrollerde 2 bin 786sına yasal işlem uygulandı.
     Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan yabancı uyrukluların önlenmesi mücadelesinde ise bin 279 yasa dışı göçmen ve 26 göçmen kaçağı yakalanarak, haklarında yasal işlem uygulandı.
     Marmaris Sahil Güvenlik ekiplerince, kaçakçılıkla mücadele çalışmaları kapsamında da 1 akaryakıt kaçakçılığı, 3 uyuşturucu kaçakçılığı, 10 içki ve sigara kaçakçılığı ile 1 domuz eti kaçakçılığı olayları tespit edildi.
     Öte yandan 946 su sporu, dalış merkezi ve tekneleri kontrol edilerek, kurallara uygun faaliyet göstermeyen 418 işletmeye ceza kesildi. Yasa dışı dalışları önlemek için de geçen yıl düzenli olarak kontrollerini sürdüren ekipler, 63 kişiye 44 bin 286 liralık cezai işlem uyguladı.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Marmaris Sahil Güvenlik, bin 460 kişinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER