Matematik olimpiyatları

Matematik olimpiyatları -Sultan Murat Eğitim Kurumlarının, 28. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında 8 madalya kazandı


SİVAS (A.A) - Sultan Murat Eğitim Kurumlarının 28. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında 8 madalya kazandığı bildirildi.
     Kolejden yapılan yazılı açıklamaya göre, olimpiyat ABDnin Lincoln şehrindeki Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlendi. Olimpiyata, 86 ülkeden 420 bin öğrenci katıldı. Sultan Murat Kolejinden olimpiyatlara katılan öğrencilerden 2si altın, 4ü gümüş, 2si bronz madalya kazandı.
     Sultan Murat Ortaokulu Müdürü Mustafa Şal, bu tür yarışmalara katılımı önemsediklerini ve yaptıkları yatırımların meyve vermeye başladığını belirtti. Öğrencilerinin başarılarının gurur verici olduğunu aktaran Şal, emeği geçen herkese teşekkür ederek, başarılarının devam etmesini temenni etti.
     Sultan Murat Ortaokulu Olimpiyat Koordinatörü Recep Türkoğlu ise başarının tesadüf olmadığını, azimli ve düzenli çalışmaların sonucu bu başarıyı elde ettiklerini belirtti.
     Öğrencilerden Mehmet İmamoğlu ve Mehmet Tıraş altın madalya, Ömer Bircan, Ledeyna Aydoğmuş, Ömer Amioğlu, Mehmet Enes Erciyes gümüş madalya, Mustafa Furkan Bağ ve Elif Nur Kelkit ise bronz madalya kazandı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Matematik olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER