MAZLUMDERden Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

MAZLUMDERden Gazeteciler Cemiyetine ziyaret


KAYSERİ (A.A) - MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Kayseri Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulundu.
     Cemiyet binasında gerçekleştirilen ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkayanın da ev sahipliğini yaptığı ziyarete, MAZLUMDER Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taş ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Altınkaya burada yaptığı konuşmada MAZLUMDER ile Kayserideki faaliyet gösteren basın organlarının iyi bir ilişki içerisinde olduğunu belirterek, "MAZLUMDER Kayseride ki bir çok faaliyette öncü kuruluştur. Kayseri basını ile hep içe içe oldular. MAZLUMDERin faaliyetleri basın organlarında her zaman yer buldu. Bu ilişkilerimizin yeni yönetimle de devam edeceğine inancım tamdır" diye konuştu.
     Taş ise yaptığı konuşmada MAZLUMDERin 25 ilde teşkilatının bulunduğunu hatırlatarak, "MAZLUMDER kurucuları olarak belki Müslüman insanlar olsa da, tüm insanları kapsayan bir kuruluş. Mazluma kimliğini sormadan, zulüm kimden gelirse gelsin, ona karşı durmak bizim prensibimizdir" dedi.
     Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Taş, şunları kaydetti:
     "30 yıldan beri canımızı acıtan PKK terörünü bitirmek için bir sürece girildi. Bu süreçte de bir yandan silah bırakma olayı başladı, bir yandan da Türkiyede farklı kesimlerden aklı erer diye düşünülen, akil diye düşünülen -biz onlara vasat insanlar, makul insanlar diyoruz- bu insanlar bölgelere göre tespit edildiler. Bu olayı Türkiye toplumuna anlatacaklar. Bunlar iktidarın memuru değiller. Her biride farklı görüşten insanlar zaten. Biz Kayseriye gelecek ekiple bizimle ilgili olan kısımda ilgileneceğiz. Onların planı da şehit ailelerini, sivil toplum örgütlerini ziyaret etmek. Bizde gücümüz yettiğince, terörün bitirilmesi için yapılan her çabaya destek vereceğiz."
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber MAZLUMDERden Gazeteciler Cemiyetine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER