Mazlumder Şube Başkan Vekili Taş:

Mazlumder Şube Başkan Vekili Taş: Hakkari, Fransa ve Akit saldırıları barış çabalarını provokedir


KAYSERİ (A.A) - Mazlumder Kayseri Şube Başkan Vekili Ahmet Taş, Hakkari, Fransa ve Akit saldırıları barış çabalarını provokedir dedi.
     Taş, yaptığı yazılı açıklamada 30 yıla yakın bir süredir devam eden PKK saldırıları ve terörünü ortadan kaldırmak amacıyla hükümetin başlattığı İmralı Görüşmelerinin terörün bitmesi ve akan kanın durdurulması konusunda bir umut ışığı olarak ortaya çıktığını ifade etti.
     100 PKK militanının Hakkarideki karakol saldırısı, Fransanın başkenti Pariste 3 PKK mensubu kadının öldürülmesi ve ulusal Akit Gazetesine yapılan bombalı saldırının, terörden beslenen derin güçlerin olumlu gelişmelerden rahatsız olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Taş, şunları kaydetti:
     Beklentimiz tarafların bu provokasyon girişimlerine teslim olmadan barışın ve kardeşliğin tesisi, akan kanın durdurulması için her türlü çabayı göstermeye devam etmeleridir. Hakkari saldırısı, Fransadaki katliam ve Akit Gazetesine yapılan saldırılar varlığını ve devamını teröre ve akan kana borçlu olan derin güçlerin barış çabalarından rahatsız olduklarını ve bu çabaları baltalamak için her türlü provokasyona girişebileceklerini ortaya koymuş bulunmaktadır. Mazlumder olarak barış çabaları ve akan kanın durdurulmasına yönelik girişimlerin devamından yana olduğumuzu bildiriyor, tarafların bu çabalara karşı yapılan tüm provokasyonlara karşı tedbirli olmasını bekliyoruz. Barışa yönelik tüm saldırıları kınıyor ve bu saldırıların son bulmasını diliyoruz
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Mazlumder Şube Başkan Vekili Taş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER