MDOB, Aşk-ı Memnuyu sahneleyecek

MDOB, Aşk-ı Memnuyu sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Halit Ziya Uşaklıgilin ünlü aşk romanından şair Tarık Günersel tarafından operaya uyarlanan Aşk-ı Memnuyu sahneleyecek.
     MDOBtan yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Kasım Salı günü Selman Adanın müzik ve aryasıyla bir başyapıtı olan, librettosunu Tarık Günerselin yazdığı operanın orkestra şefliğini MDOB şeflerinden Aytuğ Ülgen yapacak.
     Ankara Devlet Opera ve Balesinden Figen Kocakayanın rejisiyle sahnelenecek eserin, dekor tasarımı Nihat Kahraman, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer, ışık tasarımı Tarı Denize ait.
     Koro şefliğini Olegm Constantınov ve Serhat Kayanın yaptığı eserde, başlıca rolleri Işıl Azaz, Göksay Yaran, Hasan Berk, Funda Uyanık, Işıl Cavga Bölükbaşı, Onur Polat, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Melahat Yavuz, Hulusi Polat paylaşıyor.
     Opera 19. yüzyılın sonunda yaşayan zengin sınıfın yaşam biçimi ve eski yaşam biçimlerinin batılı yaşam biçimi içinde çözülmesi ile oluşan sorunları, yeniden şekillenen dünya görüşleri ve sağlıksız ilişkileri konu alıyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, operanın en tutkulu eserleri arasında yer alan Selman Adanın operasını Mersinli sanatseverlerle yeniden buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MDOB, Aşk-ı Memnuyu sahneleyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER