Suluova Eski Çeltek Maden İşletmesi modernizasyon

Suluova Eski Çeltek Maden İşletmesi modernizasyon çalışmaları


AMASYA (A.A) - Amasya İl Özel İdaresine bağlı Suluova Eski Çeltek Kömür İşletmesinde modernizasyon çalışmaları başladı.
     Kömür zenginleştirme tesislerinde modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini belirten İşletme Müdürü Rıza Arabacı, Kurulumu yapılan kömür zenginleştirme tesisi yaklaşık 5 milyonluk bir yatırım. Yeni tesis ile işletmemizin hem üretim kapasitesi arttıracak hem de kayıp kaçak en aza indirilmiş olacak. Daha verimli bir üretim yapmak amacıyla kurulan yeni tesis sayesinde ayrıca, kömürün kalorisini arttırarak külünü azaltacak, üretime hız verecek daha modern bir sistem ihtiva edecektir dedi.
     Yeni tesisin üretimin yanında istihdamı da arttıracağını işaret eden Arabacı, şunları kaydetti:
     Tesislerin kurulumu tamamlandığında ortalama 250-300 kadar kişi istihdam edilebilecek. Bölgemiz ekonomisine ise yaklaşık 250 milyon katkı sağlayacak. 1927 yılında üretime başlayan ve 437 hektarlık bir alanda faaliyet gösteren işletmemiz yıllık ortalama 300 bin ton kömür üretimi ile Amasya, Tosya, Osmancık ve Havza bölgelerinde yapılan toplam üretimin yüzde 19.46 sını karşılamaktadır. Üretilen kömürün kaliteli, örtü - kazı oranının çok fazla olmaması gibi etkenler işletmeciliğini kolaylaştırmaktadır. İşletmemiz, ülkemizdeki linyit kömür üretimi satış fiyatlarının tespiti ve Amasya iline yaptığı katkı ile bölgemizin sanayisine yön veren bir işletme konumundadır dedi.
     Eski Çeltek kömür işletmesinin 2011 yılında kurumlar vergisinde birinci sırada yer aldığını vurgulayan Arabacı, şöyle sürdürdü:
     Madencilikte 110 yıllık bir geçmişe sahip olan Eski Çeltek Kömür işletmesi, 2011 yılında 5.641.360,68 lira kar elde etmiştir. Elde edilen kar Amasya ilinin fiziki, sosyal ve kültürel hizmetleri için kullanılmaktadır. Daima yenilikçi ve değişim odaklı bir yönetimin anlayışımız bu başarıyı getirmiştir. Ayrıca işletmemiz müşteri memnuniyetini merkezde tutan, çevreci ve yenilikçi bir üretim anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir.
     Eski Çeltek Kömür işletmesinde, 1 açık ve 1 kapalı ocak olmak üzere 2 panoda üretim yapılmakta, Açık ve kapalı ocak işletmeciliği müteahhit firmalar aracılıyla gerçekleştirilmektedir. Eski Çeltek Kömür İşletmesi ruhsat sahasında ise toplam 9.343.908,75 ton işletilebilir tüvenan kömür rezervi bulunduğu söylendi.
    
     Muhabir: Murat Arslan / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Suluova Eski Çeltek Maden İşletmesi modernizasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER