MDOB, Opera Zamanı isimli müzikli gösteriyi

MDOB, Opera Zamanı isimli müzikli gösteriyi sahneleyecek


MERSİN (A.A) - Mersinde öğrencilere opera ve baleyi sevdirmek için başlayan Opera Zamanı isimli müzikli gösteri Nisan ayı temsiliyle çocuklarla buluşacak.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan sosyal sorumluluk projesi protokolü kapsamında hazırlanan eserin Nisan ayındaki temsilini, yaklaşık bin 200 öğrenci izleyecek.
     İlköğretim ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilere opera, bale ve çok sesli müzik hakkında bilgilerin verileceği oyunda, sanatın topluma ve bireye olan katkısı anlatılıyor. Opera ve bale eserlerini izlerken uyulması gereken kuralların da dile getirildiği oyunda, öğrenciler bilgilendiriliyor.
     MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, sanatın bireye ve topluma katkısının ölçülemeyecek kadar çok olduğunu belirtti. Bu tür eğitim etkinlikleriyle çocukların sanatta daha donanımlı hale geleceğini bildiren Şanal, Çocuklarımızı evrensel sanatla buluşturarak onların eğitimine katkı sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda şu ana kadar on bine yakın öğrencimizi salonumuzda misafir ettik. Geleceğimiz olan çocuklara sahip çıkmamız lazım. Bu konuda bizim yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Eserin Nisan ayındaki ilk temsili 8 Nisan Pazartesi günü Kültür Merkezi Opera Sahnesinde 10.30da ikinci temsili ise 29 Nisan Pazartesi günü yine 10.30 yapılacak.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MDOB, Opera Zamanı isimli müzikli gösteriyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER