MEBin Kılık Kıyafet Yönetmeliği

MEBin Kılık Kıyafet Yönetmeliği -Diyarbakırda üniversite öğrencileri başörtüsü yasağını sürdüreceği gerekçesiyle Kılık Kıyafet Yönetmeliğini protesto etti


DİYARBAKIR (A.A) - Dicle Üniversitesinde (DÜ) bir grup öğrenci, başörtüsü yasağını sürdüreceği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Kılık Kıyafet Yönetmeliğini protesto etti.
     Fen-Edebiyat Fakültesi önünde toplanan öğrencilerden Hacer Gözcü, Özgür-Der Üniversite Gençliği adına hazırlanan basın metnini okudu.
     Gözcü, AK Parti hükümetinin uzun zamandır başta 12 Eylül darbesi olmak üzere tüm darbelerle hesaplaşma iddiasında olduğunu belirtti. Bu iddianın samimiyetinin öncelikle cuntacıların başlattığı başörtüsü yasağı ile mücadelede test edilebileceğini öne süren Gözcü, Bu açıdan baktığımızda hükümet hesaplaşma iddiasına rağmen 12 Eylülün en canlı tezahürü olan başörtüsü yasağını yaşamın birçok alanında sürdürüyor. Başta kamu çalışanları, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğretim görevliliği ve asistanlıklar olmak üzere geniş bir alanda bu yasak sürüyor dedi.
     Başörtüsü yasağının ortadan kaldırılacağı inancının, önce yeni anayasaya havale edilmesi ardından da yayınlanan kılık kıyafet yönetmeliğinde yasağın tahkim edilmesiyle yerini hayal kırıklığına bıraktığını ifade eden Gözcü, şöyle devam etti:
     Gelecek eğitim öğretim yılından itibaren yürürlüğe girecek olan kılık kıyafet yönetmeliği ile ilk, orta ve liselerdeki başörtüsü yasağının sürdürülmesi kararı alındı. Her ne kadar askeri mantıkla oluşturulmuş tek tip elbise uygulamasının ortadan kaldırılması olumlu bir gelişme olsa da, sırf bundan dolayı yönetmeliğin kılık kıyafet özgürlüğü getirdiği iddiası saçma sapan ve tutarsız bir iddiadır. Hükümet yönetmelikteki bu ayırımın mantığını ve yasağın niçin sürdürüldüğünün gerekçesini açıklamak zorundadır.
     Hacer Gözcü, başörtüsünün hayatın her alanında serbest olması, şartsız ve sınırsız bir şekilde bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Öğrenciler daha sonra sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan-Ümit Özdal
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber MEBin Kılık Kıyafet Yönetmeliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER