Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl

Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl dönümü


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eğitim Komisyon Başkanı Mehmet Temek, Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
     Temek, mesajında, Mehmet Akif Ersoyun İstiklal Marşı yazarı olduğunu anımsatarak, Ersoyun, Osmanlı Devleti vatandaşı ve o devletin hem ihtişamını görmüş, hem çözülmesini yaşamış, entelektüel çıtası yüksek bir aydın olduğunu kaydetti.
     Ersoyun, Türkçeyi yüceleştirdiğini ifade eden Temek, şöyle devam etti:
     Mehmet Akif Ersoy, zihinsel çözümsüzlük üzerinde çok durdu. Erdemi ve bilimi önerdi. Akife göre Müslüman çalışmalı, üretmeli, paylaşmalı ve araştırmalı. Gözlem gücü yüksekti. Bir sosyal bilimci ve bir kültür tarihçisi gibiydi. Çağa talipti ve onu hep yakalamaya çalıştı. İşte böyle şahsiyetli bir insanı bu günün çocuklarına sadece bir şairmiş gibi anlatmanın ötesinde bu yanları da anlatmalı, dünya ya ve insanlarımıza bu güzellikleriyle de tanıtılmalıdır. Akifin hayatı hepimiz için gerçekten örnek teşkil eden bir hayattır. Onun imanı onun inancı bizim için bir numunedir. Bir azmin bir kararlılığın şairi olan Mehmet Akif Ersoyu bir kez daha rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun ölümünün 76. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER