Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı

Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı -AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: Yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Mehmet Akif Ersoyu rahmetle anıyoruz


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, milli şair Mehmet Akif Ersoyu rahmetle andıklarını bildirdi.
     Çalışkan, Ersoyun vefatının 76. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli şairin vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşının Türk milletine kazandıran destan adamı olduğunu belirtti.
     Çalışkan, Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin her zaman için en güçlü kalemlerinden biridir. Yaşamı ve mücadelesiyle örnek bir kişilik olan Mehmet Akif Ersoyu, milli mücadele şehitlerimizi, vatanımıza ve milletimize hizmeti geçenleri rahmetle anıyor, büyük Türk şairine Yüce Allahtan rahmet diliyoruz dedi.
     AK Parti Kırşehir Milletvekili Muzaffer Çalışkan da, Mehmet Akif Ersoyun, Anadoluda yaşanan en zor şartlarda, umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Milletinin değerlerinin ayaklar altına alınmamasının mücadelesini bir ömür boyunca vermiştir. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşımızı bizlere kazandıran bir Destan Adamıdır. Milli benliğimizi bizlere hatırlatan, bağımsızlığın haykırışı olan İstiklal Marşımız, okunurken ruhumuzu şahlandırıyor.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Mehmet Akif Ersoyun vefatının 76. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER