Mehmet Hattat, GMİSi ziyaret etti

Mehmet Hattat, GMİSi ziyaret etti


ZONGULDAK (A.A) - Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Genel Maden İşçi Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaşı ziyaret etti.
     Hattat, GMİS Genel Başkanı Alabaşın kendilerini daha önce ziyaret ettiğini anımsatarak, kendilerinin de iadeyi ziyarette bulunduğunu söyledi. GMİSin geçtiğimiz günlerde Bartının Amasra ve Zonguldakın Armutçuk ilçesinde, kurumlarında çalışan maden işçileri arasında örgütlendiğini dile getiren Hattat, Biz holding olarak sendikanın kurumumuzda örgütlenmesinden mutluyuz. Toplu Sözleşme Yasası, TBMMden geçtiği taktirde sendika ve işçilerle toplu sözleşme görüşmelerine başlanacak. Ümidimiz bu yasanın meclisten bir an önce çıkmasıdır diye konuştu.
     Hattat, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığının önceliğinin çıkarılan kömürün elektrik enerjisine dönüştürülmesi olduğunu ve bu nedenle bakanlığın önceliği termik santrallere verdiğini aktararak, üretilen kömürü enerjiye dönüştürebilecek termik santral kurmak amacıyla Amasrada çalışmalar yaptıklarını kaydetti
     GMİS Genel Başkanı Alabaş da, Türkiyenin yerli enerji kaynaklarına dönmek zorunda olduğunu savunarak, Ülkemiz de tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 50si ithal doğalgazdır. Türkiyenin dışa bağımlı enerjiden kurtulabilmesi için, yerli enerji kaynaklarının kullanımı konusunda yapılacak tüm çalışmaların önemli olduğuna ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Faik Erez / Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Neşat Ergül
     Yayıncı:
<< Önceki Haber Mehmet Hattat, GMİSi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER