Meksikalı ve Bulgar iş adamları Gaziantepte

Meksikalı ve Bulgar iş adamları Gaziantepte


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü programı kapsamında Türkiyeye gelen Meksikalı ve Bulgar iş adamları, Gaziantepli iş adamlarıyla bir araya geldi.
     Hür Sanayici ve İşadamları Derneğinden (HÜRSİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Meksikalı ve Bulgar iş adamları Gaziantepin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra HÜRSİAD toplantı salonunda Türk iş adamlarıyla ikili görüşmeler yaptı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı ve TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, geçen yıldan beri ticaret köprülerinin sektörel olarak devam ettiğini belirtti.
     Bugüne kadar gerçekleştirilen 16 ticaret köprüsü programına 26 binden fazla yabancı ve 40 bine yakın Türk iş adamının katıldığını bildiren Fincan, Ticaret köprüsü programlarında bugüne kadar 26 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleştiğini tahmin ediyoruz değerlendirmesinde bulundu.
     2012 Tekstil Sektörel Programı çerçevesinde 130 ülkeden bin 160 iş adamıyla bin Türk iş adamını, Türkiyeden muhataplarıyla buluşturduklarını ifade eden Fincan, şunları kaydetti:
     HÜRSİAD ve Gaziantep Paylaşımcı İş Adamları Derneğinin (GAPGİAD) davetlisi olarak şehrimize gelen Meksikalı ve Bulgar iş adamları da sanayicilerimizle ikili görüşmeler yaptı. Gaziantepi yakından tanıtmak amacıyla Meksika ve Bulgaristan heyetine, organize sanayi bölgesindeki fabrikaları gezdirdik. Dünya insanıyla anlaşabilmenin farklı yolları vardır. Bunlardan biri de ticaret yolları ve dillerdir. Biz bu ticaret köprüleri vasıtasıyla işbirliğimizi, ticari potansiyelimizi artırma adına programlar yapıyoruz. Umuyorum ki ikili görüşmelerin ardından çok güzel neticeler elde ederiz.
     İkili görüşmelerin ardından GÜNSİAF Başkanı Fincanın, Meksikalı ve Bulgar iş adamları adına heyet başkanına teşekkür plaketi takdim ettiği bildirildi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Meksikalı ve Bulgar iş adamları Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER