Melikgazinin nüfusu 57 kentin merkez nüfusundan

Melikgazinin nüfusu 57 kentin merkez nüfusundan daha fazla


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, TÜİKin 2012 yılı sonuçlarına göre, ilçe nüfusunun 509 bin 309 kişi olarak belirlendiğini bildirdi.
     Kayserinin Anadolunun yükselen bir değeri olduğunu, şehir olarak bölgeye hizmet verdiğini belirten Büyükkılıç, son 20 yılda gerçekleştirilen yerel yönetim çalışmaları ile kentin takdir topladığını kaydetti.
     Kentin her yönüyle geliştiğine dikkati çeken Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     5 merkez ilçesi bulunan büyükşehirin merkez nüfusu 1 milyon 116 bin 393 olup, TÜİK 2012 sayım sonuçlarına göre Melikgazinin merkez nüfusu 509 bin 309 oldu. Buna göre büyükşehir sınırları içerisindeki beş ilçe arasında nüfusun yüzde 46sı Melikgazide yaşamaktadır. Belediye olarak kentimizin yüzde 46lık bölümüne hizmet vermekteyiz. 57 kentin merkez nüfusundan daha büyüğüz. Sanayi bölgeleri, ticaret ve üretim merkezleri, planlı ve sağlıklı yerleşimi ile bu nüfus yoğunluğuna modern ve etkin bir belediyecilik hizmeti sunuyoruz. İlçe halkımıza temiz bir çevre sunuyoruz. Güvenli ve seri bir ulaşıma sahibiz. Gecekondulaşmanın olmadığı, düzenli ve temiz bir ilçemiz var. İlçe nüfusunun 500 bini geçmesi ile meclis üyesi sayımız da 37den 45e yükseldi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Melikgazinin nüfusu 57 kentin merkez nüfusundan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER