Melikgazi Belediyesinde yıl sonu sergisi

Melikgazi Belediyesinde yıl sonu sergisi


KAYSERİ (A.A) - Melikgazi Belediyesinde ilkbahar döneminde açılan kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının yıl sonu sergisi açıldı.
     Serginin açılışına Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri katıldı.
     Başkan Büyükkılıç, 17 ayrı semtte kurs merkezi açtıklarını belirterek, kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı serginin Melikgazi Belediyesi sergi salonunda bir hafta süreyle açık kalacağını belirtti.
     Her yıl ilkbahar ve sonbaharda iki dönem meslek edindirme kursları açtıklarını hatırlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:
     Makrome, kuaförlük, ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma gibi branşlarda açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi gösteriyor. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendiriyor, hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Anadolu kültür ve sanatının bu tür kurslarla gelecek kuşaklara aktarılıyor. Sonbahar dönemi meslek edindirme kurslarında 3 ay boyunca toplam 180 saat kurs verildi. Bu sergide toplam 2 bin 100 eser sergileniyor. Sergi bir hafta süre ile açık kalacak.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Melikgazi Belediyesinde yıl sonu sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER