Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı -Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, bilgilendirme yaptı


ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, meme kanserine ilişkin bilgilendirme yapıp, vatandaşlara uyarılarda bulundu.
     Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Ekim ayının Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı olduğu anımsatılarak, duyarlılığın artmasına rağmen, meme kanserinin yaşamı tehdit etmeyi sürdürdüğü kaydedildi.
     Kanser tehdidinin azaltılmasının, her toplumun kendi içinde meme kanseri riskini ortaya koyması, kişilerin kendi sağlık sorumluluklarını taşımaya başlaması, risk gruplarını belirlenmesi ve tarama programlarının yaygınlaştırılması ile mümkün olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Taramada amaç: hastalığın gelişmesini engellemek, ertelemek yada hastalığın sonuçları ortaya çıkmadan önlem almaktır. Meme kanserinin mortalitesinin (ölüm oranı) azaltılması için risk faktörlerinin bilinmesi, erken teşhis ve tedavisi önemlidir. Meme kanserinden korunmak için ise emzirme (bebeklerinizi emzirin, emzirmek kadını meme kanserinden korur), ilk çocuğun 30 yaş öncesinde doğması, haftada 3 kez egzersiz yapmak (riski yüzde 35-40 azaltır), diyet (az kalorili lifli sebze meyve ağırlıklı beslenme) ve düzenli sağlık kontrolü.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER