Memur

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: -Başörtü yasağı kadına uygulanan en önemli şiddettir -Artık ne yaptığına bakılan memurlar olmak istiyoruz. Kaportasına, başörtüsüne, kravatına, pantolonuna, ceketine bakılarak toplum mühendisliği


ÇORUM (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, başörtüsü yasağıyla ilgili, Başörtü yasağı kadına uygulanan en önemli şiddettir dedi.
     Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesince kent merkezindeki bir restoranda düzenlenen İl Divan Toplantısına katılan Gündoğdu, sendikacılığı değerler sendikacılığı olarak gördüklerini ve bu ilkeler doğrultusunda sendikacılık yaptıklarını ifade etti.
     Başörtüsü yasağının kaldırılması gerektiğini, yasağın, kadın-erkek eşitliğinin yanı sıra kadın-kadın eşitliğine de aykırı olduğunu dile getiren Gündoğdu, şöyle konuştu:
     1930 yılında kadına seçme hakkını veren bir ülkeyiz. 1934te de seçilme hakkını vermişiz. Yıl 2012, hala ne giyeceğine kendisinin karar verme hakkını kadına devlet olarak vermemişiz. Bu kadın başbakanı seçiyor, bakanları seçiyor, milletvekillerini seçiyor, belediye başkanını seçiyor, muhtarını seçiyor ama ne giyeceğini seçemiyor. Karşısında kim var- Devlet var.
     Aynı devlet, karısını döven erkek üzerinden şiddete de karşı, yüzde 99... Yüzde 1 de kocasını döven kadın üzerinden... diyen Gündoğdu, Hepimiz şiddete karşıyız. Ne kocası karısını dövsün, ne karısı kocasını... Ama başörtü yasağı kadına uygulanan en önemli şiddettir. Bu şiddet hala devlet eliyle sürdürülmektedir ifadesini kullandı.
    
     -Artık ne yaptığına bakılan memurlar olmak istiyoruz
    
     Kamuda da mücadelelerini Türkiye genelinde devam ettirdiklerini dile getiren Gündoğdu, Artık ne yaptığına bakılan memurlar olmak istiyoruz. Kaportasına, başörtüsüne, kravatına, pantolonuna, ceketine bakılarak toplum mühendisliği yapılmasının bitmesini istiyoruz. Batıda kimsenin ne giydiğine bakılmıyor. Temiz olması ve genel çerceveye uyması gibi konular yeterli diye konuştu.
     Suriyedeki gelişmeleri değerlendiren Gündoğdu, bu ülkenin sözcüsü Rusyanın bile Esedin gideceğini söylemesinden sonra, Türkiyenin Suriye halkının yanında olması gerektiğini vurguladı.
     Ergenekon davasına da değinen Ahmet Gündoğdu, Dava başladığında yargı sürecinin uzadığını söyleyenlerin, sona yaklaşılınca davanın bitmemesi için çalıştıklarını iddia etti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER