Memur

Memur-Senden 10 Milyon İmza Kampanyası


KIRIKKALE (A.A) - Memur-Sen, kamuda çalışanların kıyafet özgürlüğü için 10 Milyon İmza kampanyası başlattı.
     Cumhuriyet Meydanında başlatılan imza kampanyasında konuşan Kırıkkale Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer, Memur-Sen Konfederasyonunun kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlükleri savunduğunu, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyledi.
     İmza kampanyasına milleti de dahil ettiklerini belirten Sümer, şöyle konuştu:
     Burada dikkat çekmek istediğimiz antidemokratik hüküm de TBMM iç tüzüğünün 56. maddesidir. Karşımızdaki tablo şudur. Milletin seçtiği vekiller, kendi kıyafetini seçememektedir. Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçen kadınlarımız, çalışma hayatında kendi kıyafetini seçememektedir. Başı açık çalışabilen kadınlar varken, başını örterek çalışma hakkını kullanmayan kadınlar gerçeği de söz ardı edilmemelidir. Milyonların oyu ile seçilen Merve Kavakçıya, darbe dönemi ürünü bir iç tüzükle haddi bildirilmiştir.
     Okullardaki kılık kıyafet özgürlüğünü desteklediklerini vurgulayan Sümer, şunları kaydetti:
     Öğrencilere tanınmış olan kılık kıyafet özgürlüğü, öğrenciler ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlıka sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz.
     Sümerin konuşmasının ardından kampanyaya katılanlar güvercin uçurdu.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER