Memur

Memur-Senin Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyası


MARDİN (A.A) - Türkiye genelinde Memur-Sen tarafından kamuda kılık-kıyafetin serbest bırakılması amacıyla başlatılan, Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasının sona erdiği, 1 ay süren kampanyada Mardinde 118 bin imza toplandığı bildirildi.
     Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın, Memur-Sen İl Temsilciliği önünde yaptığı basın açıklamasında, Mardinde 118 bin imza toplandığını belirterek, toplanan imzaların Başbakanlığa iletileceğini söyledi.
     Aydın, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, şöyle dedi:
     Kampanyaya milletimizin ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Halktan karşılık bulacağına inandığımız kampanyamızın beklentimizin üzerinde ilgi görmesi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da göstergesi olmuştur. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik ile kadın çalışanların ayakkabısından saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesiminden gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyu uzunluğundan pantolonunun kumaşına ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi maalesef halen devam etmektedir. Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan bu ilkel uygulamanın kaynağı olan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin hemen değiştirilmesini istiyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Necdet Doğruyol / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER