Memur

Memur-Senin sivil itaatsizlik eylemi -Manisada Memur-Sene üye öğretmenler serbest kıyafetle derse girmeye başladı


MANİSA (A.A) - Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, il genelindeki tüm okullarda sendikaya üye öğretmenlerin serbest kıyafetle derslere girmeye başladıklarını açıkladı.
     Necatibey İlköğretim Okulunda gazetecilere açıklamada bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, bugünden itibaren kamuda fiili serbest kıyafet uygulamasını başlattıklarını belirterek, il genelinde tüm okullarda bayan öğretmenlerin başörtüsüyle, erkek öğretmenlerin de kravat takmadan serbest kıyafetle sınıflarda ders vermeye başladığını söyledi.
     Kamu görevlilerinin görev sırasında ve görev yerlerindeki kılık kıyafetlerine ilişkin usul ve esasları belirleyen düzenlemelerin, 1980 askeri darbesi döneminin ürünü olduğunu kaydeden Sofuoğlu, şöyle konuştu:
     Kamu görevlilerine yönelik kılık kıyafet yasaklarının sona ermesi noktasında milletimizin iradesini somutlaştırmak istedik. Oluşacak toplumsal destek aracılığıyla kılık kıyafet özgürlüğünün tesisi sürecini hızlandırmak amacıyla Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen Özgürlük İçin On Milyon İmza başlıklı imza kampanyasında, 14 Ocak-14 Şubat tarihlerini kapsayan bir ay gibi kısa bir sürede 12 milyon 300 bin imza toplandı. Ulaşılan bu sonuç göstermektedir ki kamu görevlilerinin kılık kıyafet yasaklarından kurtularak inançları, tercihleri, beğenileri ve toplumumuzun genel kabul görmüş değer yargıları çerçevesinde kılık kıyafet özgürlüğüne sahip olması noktasında inkarı imkansız bir toplumsal mutabakat oluşmuştur.
     Sofuoğlu, eylem sürecinin kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirilmesine karar verildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER