Memurlar için işaret dili kursu

Memurlar için işaret dili kursu -Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği işbirliğiyle memurlara yönelik işaret dili kursu açıldı


OSMANİYE (A.A) - Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği işbirliğiyle memurlara yönelik işaret dili kursu açıldı.
     Devlet dairelerine gelen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim sıkıntılarının çözülmesi amacıyla başlatılan kursa, Osmaniye Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, Defterdarlık, Osmaniye Devlet Hastanesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, 112 Acil gibi kurumlardan 17 kamu personeli katılıyor.
     Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Sağlıkçılar Derneği binasında düzenlenen kursun açılışında, işitme ve konuşma engelli vatandaşların devlet dairelerinde kendilerini ifade etme konusunda yaşadıkları sıkıntıyı çözmek için araştırma yaptıklarını söyledi.
     Araştırmalarının ardından işaret dili kursu açmaya karar verdiklerini belirten Cerrah, engelliliğin bir kusur olmadığını, herkesin potansiyel bir engelli olduğunu ve bu duyarlılıkla hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.
     Osmaniye Sağlıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Gül ise toplumun tüm kesimlerinin engelliler konusunda duyarlı olmalarını sağlamanın herkesin görevi olduğuna inandığını kaydetti.
     Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Ahmet Pamuk da, engelli vatandaşların her şeyi başarabileceklerini belirterek, Bu kursun ülkemize ve Osmaniyeye faydalı olmasını diliyorum. Kursiyerlerimize, öğretmenlerimize ve kursun başlamasına vesile olan Sayın Valimize teşekkür ediyorum dedi.
     120 saat sürecek kursun bundan sonraki dönemlerinde de toplum destekli polis ekiplerine ve engelli çocuklara işaret dili eğitimi verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Memurlar için işaret dili kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER