Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatları

Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatları -Memoriad Dünya Hafıza ve Mental Aritmetik Olimpiyatlarında iki mental aritmetik dünya rekoru kırıldı


ANTALYA (A.A) - Antalyada, bu yıl ikincisi düzenlenen Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatlarında iki mental aritmetik dünya rekoru kırıldı.
     Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Memoriad tarafından Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Bel Conti Otelde düzenlenen ve 20 ülkeden 89 hafıza ve zihinsel aritmetik uzmanının katıldığı yarışmalarda, dünya rekoru denemeleri yapıldı.
     İlk rekor denemesinde 11 yaşındaki Hintli Granth Rakesh Thakkar, art arda sorulan 10 işlemde 10 haneli 10 sayıyı toplamaya çalıştı. İşlemleri hatasız şekilde 3 dakika 6 saniye 34 salisede tamamlayan Thakkar, daha önce 3 dakika 11 saniye ile Japon Naofumi Ogasawaraya ait olan mental toplama dünya rekorunun yeni sahibi oldu.
     Mental aritmetik zihinsel çarpma kategorisinde ise 10 adet 8 haneli 2 sayıyı, 3 dakika 54 saniye 12 salisede çarpan 29 yaşındaki Kübalı Freddis Reyes Hernandez de bu alandaki yeni dünya dekorunun sahibi oldu. Önceki rekor ise 4 dakika 29 saniye 38 salise ile İspanyol Mark Jornet Sonza aitti.
     Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Memoriadın başkanı Melik Duyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların ANtalyada devam ettiğini belirterek, Rekorların Türkiyede kırılmış olması beni çok mutlu etti. İki yeni dünya rekoru kırıldı, farklı kategorilerde rekor denemelerinin devam etmesini bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER