Meram Belediyesinden tarihi hizmet

Meram Belediyesinden tarihi hizmet


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından Pamukçu Mahallesinde yaptırılacak Geleneksel Türk Sporları ve Atlı Rehabilitasyon Merkezinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
     Programda, Pamukçu Mahalle Muhtarı İsmail Kılınç, yaptığı hizmetlerinden dolayı mahalle sakinlerinin adına Meram Belediye Başkanına teşekkür ederek, bu tesisin bölgenin değerini artıracak önemli bir hizmet olacağını söyledi.
     Konya Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik İhtisas Kulübü Başkanı Ali Peksemerci de kulüp olarak bu tesis açıldıktan sonra Türkiyenin en iyi atlarının katılacağı bir organizasyon düzenleyerek Konyalıların at ve rahvan adına gözlerinin paslarını sileceklerini belirtti.
     Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise "Hasta Konukevi ve Organik Pazar gibi Konyada ilk olan yatırımlarla birlikte yapacağımız bu yatırım da yine bir ilk olacak. Geleneksel ata sporlarımız olan; yağlı güreş, cirit, binicilik, okçuluk gibi günümüzde unutulmuş alanlarda çalışma yapmak, sporcu yetiştirmek, müsabakalar tertip etmek için yapılacak bu tesis kısa zamanda Konyanın, hizmetine girecek" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yapılan dua ile merkezin temeli atıldı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Meram Belediyesinden tarihi hizmet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER