Mersinde Olimpik Gün koşusu yapıldı

Mersinde Olimpik Gün koşusu yapıldı


MERSİN (A.A) - Mersinde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Olimpik Gün koşusu düzenlendi.
     Türkiyede olimpik kültür ve bilincin yaygınlaşması amacıyla, Adnan Menderes Bulvarındaki Barış Meydanında başlayan koşuya, TMOK Başkan Yardımcısı Türker Arslan, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüzün yanı sıra sporcular ve öğrenciler katıldı.
     Etkinlik öncesi sporculara üzerinde Olimpic Day ifadesinin yer aldığı tişörtler dağıtıldı. Vali Güzeloğlunun start vermesiyle başlayan koşuda, sporcular bulvarı takiben Mersin İdmanyurdu Meydanına ulaştıktan sonra, aynı güzergahı takip ederek yine Barış Meydanına parkuru bitirdi.
     TMOK Başkan Yardımcısı Arslan, yaptığı konuşmada, olimpik hareketin doğum günü olarak kabul edilen 10 Haziranda düzenlenen Olimpik Gün koşusunun, dünyada 205 ülkede binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştiğini söyledi.
     Türkiyede 81 ilde yapılacak organizasyonda, İstanbul, Balıkesir, Mersin, Konya, Eskişehir, Kocaeli, Denizli ve Rize illerinin Olimpik Gün şenliklerinin yapılacağı pilot şehirler olarak seçildiği ifade eden Arslan, Biz geçen sene 9 pilot il seçmiştik. Bu yıl ise 8 pilot il seçtik. Fakat bugün Türkiyenin 81 ilinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince Olimpik Gün koşusu yapılacak. Bu, Türkiyenin olimpiyatlara hazırlanması, olimpiyatların benimsenmesi ve önemsenmesi açısından çok önemlidir dedi.
     Vali Güzeloğlu ise, Türkiyenin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı öncesinde gerçekleşecek en büyük spor organizasyonu olan Akdeniz Oyunlarına Mersinin ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, Mersinin bu organizasyon sayesinde yaklaşık 500 milyon TLlik yatırıma kavuşacağını söyledi.
     Spor anlamında bir merkez niteliği taşıyan Mersinin, spor anlamında barışı ve kardeşliği tesis etme noktasında özel bir kent olduğunu, kentte 55 bin lisanlı sporcunun bulunduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Ülkemize olimpiyatlarda ilk madalyasını kazandıran sporcumuz Ahmet Kireççi ve atletizmde son Avrupa şampiyonu Nevin Yanıt Mersinli... Olimpiyatlarda altın madalya ümidimiz Burcu Ayhan dahil olmak üzere tüm sporlara kadar Mersin, spor alanında geçmişten geleceğe önemli zenginlikleri ve birikimi olan bir kenttir. Akdeniz Oyunları kapsamında kullanılacak olan tesislerin yapımı sürdürülürken, bu tesislerle birlikte ilimiz, en az yarım asırı karşılayacak, ulusal ve uluslararası bütün organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir kent konumundadır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayanın ilgi ve destekleriyle birlikte Mersin, sporun her alanında iddialı ve başarılı olacaktır.
     Konuşmaların ardından 3 kategoride gerçekleştirilen yarışta birincilik alan sporculara, madalyaları Vali Güzeloğlu tarafından verildi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Mersinde Olimpik Gün koşusu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER