Mersinde kuş türleri, fotoğraflarla arşivleniyor

Mersinde kuş türleri, fotoğraflarla arşivleniyor -Mut ilçesinde, MUDOF öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında Yenisu Gölündeki 36 kuş türü görüntülendi -Mersinde hiç görüntülenemeyen 3 kuş türünün de fotoğrafı çekildi


MERSİN (A.A) - Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF), kuş gözlemcileri için önemli bir merkez olmaya aday Yenisu Gölünde kuş türlerini fotoğraflarla arşivleme çalışması başlattı.
     MUDOF Başkanı Ahmet Güler öncülüğünde yürütülen çalışma çerçevesinde, Dr. Aytekin Karaman, Dr. Emrah Öztürk, Dr. Mustafa Yalamaoğlu, Göksel Ata ve Mehmet Gürbüzden oluşan ekip, 36 kuş türünü görüntüledi. Gruptakiler ayrıca, Mersin bölgesinde hiç görüntülenemeyen 3 kuş türünün de fotoğrafını çekti.
     Güler, yaptığı açıklamada, bölgenin kuş gözlemcileri açısından önemli bir merkez olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
     Çektikleri fotoğrafları arşivleme ve kuş türlerini belirleme çalışmalarının sürdüğünü belirten Güler, şöyle konuştu:
     "Yenisu Gölü adeta bir kuş cenneti gibi. Buranın kuşların yaşam alanı açısından önemli bir bölge olduğunu düşünüyoruz. Çok sayıda ötücü kuş ve kuş yuvası var. Kuşların üreme merkezi olduğu belli. Ayrıca yöre halkı, bölgenin göçmen kuşların uğrak yerlerinden olduğunu da belirtiyor. Belirli zamanlarda tekrar gelip onları da görüntülemeyi düşünüyoruz."
     Kuş fotoğrafı çekmek isteyen fotoğrafseverleri Muta davet eden Güler, "Fotoğrafçılıkta, kuş fotoğrafçılığının ayrı bir yeri var. Ülkemizde ve yurt dışında bu konuya özel ilgi duyan çok sayıda kişinin olduğunu biliyoruz. Bu insanlar dünyanın dört bir yanını kuş fotoğrafı çekmek için geziyorlar. Eğer bu insanları buraya çekebilirsek, Mut turizmine bir katkı sağlarız. Bu konuda yetkililerden de destek bekliyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Güler / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Mersinde kuş türleri, fotoğraflarla arşivleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER