Mersindeki kırsal destekler

Mersindeki kırsal destekler -2003 yılında 27 binin üzerinde olan sulanabilir arazi, 2012 yılında 24 bini geçtiği, gölet sayının ise 8den 48e çıktığı bildirildi


MERSİN (A.A) - Mersindeki kırsal destek çalışmaları neticesinde 2003 yılında 27 binin üzerinde olan sulanabilir arazi, 2012 yılında 24 bini geçtiği, gölet sayının ise 8den 48e çıktığı bildirildi.
     AK Parti Mersin İl Genel Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili İbrahim Gül, Suphi Öner Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, 2003 yılında Mersinde sulanabilir arazinin 27 bin 857 hektardan 34 bin 67 hektara çıktığını söyledi.
     2003 yılından önce Mersinde vahşi sulama yapıldığını, aynı yıl gölet sayısının 8 olduğunu anlatan Gül, 2012 yıl sonu itibarıyla 947 bin 711 kilometre damlama suyu borusunun döşetildiğini, ayrıca 8 olan gölet sayısının da 48e çıktığını ifade etti.
     Gül, iktidarda bulundukları süre içerisinde desteklerinin çiftçilerden takdir topladığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Pamukluk Barajı 2013 yılı sonunda bitiriliyor. AK Parti iktidarında Mersine bu hizmetler yapılırken ne yazık ki, Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, oda başkanlığı yerine çiftçileri istismar ediyor. CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı ile Kazanlıda çiftçilerin Ziraat Bankasına borçlarını bahane ederek, birçoğu çiftçi olmayan, Mersin merkezde oturan CHPli insanları otobüslerle Kazanlı yol kavşağına getirtip. sanki çiftçiler hükümeti protesto ediyorlarmış gibi gösterdiler. Bu yaşanılanların başta tarım üreticisi olan çiftçilerimiz olmak üzere tüm Merin kamuoyunun gerçeğiyle bilmesinden yanayız. Çiftçilerimize kapımız sonuna kadar açık, her türlü sorunlarını bize iletebilirler.
     Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklamasına da değinen Gül, şunları kaydetti:
     Ankarada kalite derneği adı altında bir derneğin 9 kuruluşa kalite ödülü verdiğini biliyoruz. Bu dernek topluca Cumhurbaşkanını ziyaret etti. Ne yazık ki bu olay çarpıtılarak Kocamaz Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya Köşküne davet edildi denilerek, 2 yıl öncesinde Cumhurbaşkanının Tarsus ziyaretindeki çekilen fotoğraflarıyla basına yanlış haber verildi, kamuoyunu aldattılar. Cumhurbaşkanlığına yazılı olarak sorduğumuzda böyle özel bir davet ve görüşmenin gerçekleşmediği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Müdürlüğünden verilen cevapla ortaya çıkmıştır. Bu konunun Mersin kamuoyu tarafından bilmesinden ve gerçeklerin görülmesinden yanayız.
    
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersindeki kırsal destekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER