Mersindeki sel

Mersindeki sel -Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, selin etkili olduğu Erdemli ilçesinde incelemelerde bulundu -Vali Güzeloğlu: Mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur, afete dönüştü. Tek tesellimiz can kaybının b


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, selin etkili olduğu Erdemli ilçesinde incelemelerde bulundu.
     Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe ve Belediye Başkanı Mükerrem Tolludan bilgi alan Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, yağışların tüm yurtta olduğu gibi Mersin merkez olmak üzere tüm ilçelerde etkili olduğunu ancak Erdemlideki yağışın sele dönüşmesinin maddi hasara yol açtığını söyledi.
     Selde can kaybının yaşanmamasının önemli olduğunu belirten Güzeloğlu, Mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur, afete dönüştü. Tek tesellimiz can kaybının bulunmaması dedi.
     Sel bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Devletimizin tüm imkanları seferber edildi. İl Afet ve Acil Durum ekipleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının imkanlarını seferber ettik. Henüz yağış miktarı ve debisi belli olmamakla birlikte uzun yıllar ortalamasının çok üzerinde şiddetli yağış ve buna bağlı olarak da sel oluşmuştur. Önemli olan burada can kaybının yaşanmamasıdır. İlk tespitlere göre, 700 dekar tarım arazisi ve yöresel olarak çatma adı verilen sera kenarlarındaki barakalar zarar gördü. Erdemlili hemşehrilerimize çok geçmiş olsun diyoruz. Devletimiz büyüktür selden zarar görenlerin zararları karşılanacak. Devlet vatandaşının yanındadır. Oluşturulan kriz masası sabah gerekli tespitler için çalışmalara başlayacak.
     Sel bölgesinde incelemelerde bulunan Güzeloğlunun yanına gelen Sibel Mısırlı adlı bir kadın, Sayın valim, ben belediye başkanı ve ekiplerinden şikayetçiyim. Bize yardım etmediler eğer komşularımız ve emniyet mensupları olmasaydı biz selde boğulacaktık. Bizi komşularımız kurtardı. Bize yardım edin dedi.
     Sibel Mısırlı, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile de kısa süre tartıştı.
     Vali Güzeloğlu, bunun üzerine Kaymakam İbrahim Özefeye konuyla ilgilenmesi talimatını verdi.
     Daha sonra Vali Güzeloğlu, ilçeden ayrıldı.
     Bu arada, selden dolayı Akdeniz Mahallesinde Mustafa Gökçene ait 20 küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi. Mustafa Gökçen, sele karşı yeterli tedbirlerin alınmadığını iddia etti.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER