Mersin İdman Yurdunun lig karnesi

Mersin İdman Yurdunun lig karnesi -Müzesine Başbakanlık Kupasını götüren ve Türkiyeyi Kupa Galipleri Kupasında temsil eden Mersin İdman Yurdu, 88 yıllık tarihinde 20 yıl 1. Lig tecrübesi yaşadı -Kulüp Başkanı Kahramanlı: -"


MERSİN (A.A) - Spor Toto Süper Ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Mersin İdman Yurdu, 2 yıl tutunabildiği lige 3. kez veda etmenin üzüntüsünü yaşıyor.
     Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, Numune Mektebi öğretmeni İbrahim Bigam, Tahmil Tahliye memuru Edip Buran, memur İhsan Dağıstan, 23. Alay yaveri Üsteğmen Hasan Tahsin ve bir grup iş adamı tarafından kurulan kulüp, spor hayatına 16 Ağustos 1925te başladı.
     Kuruluşundan 1949 yılına kadar bölge birinciliğini kimseye kaptırmayan Mersin İdman Yurdu, 1944 yılında Ankarada yapılan Türkiye Şampiyonasında üçüncü olma başarısı gösterdi. 1963-64 sezonunda şampiyon olarak 2. Lige çıkan Mersin İdman Yurdu, 2. Ligdeki üçüncü senesinde profesyonel bir kadro oluşturarak şampiyon oldu ve ilk kez 1966-67 sezonunda Lefter Küçükandonyadis öncülüğünde şimdiki adıyla Spor Toto Süper Lig olan Türkiye 1. Ligi ile tanıştı.
    
     -Müzesinde Başbakanlık Kupası var-
    
     Kulüp, tarihinin ilk anlamlı kupası olan Başbakanlık Kupasını da aynı yıl amatör küme şampiyonu olan İzmir Denizgücünü 2-0 yenerek dönemin başbakanı Bülent Ecevitin elinden aldı. 1967 yılından itibaren aralıksız 7 yıl süreyle 1. Ligde oynayan Mersin İdman Yurdunun bu dönemdeki en büyük başarısı 1969-70 sezonunu, evinde oynadığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeden ligi 4. sırada bitirmesi oldu.
     1973-74 sezonunda 2. Lige düşen takım, 1975-76 sezonunda tekrar yükseldiği 1. Ligde 11 sezon boyunca mücadele etti. Mersin İdman Yurdu, 1982-83 sezonunda evinde oynadığı 17 maçta kalesinde sadece 1 gol görerek bir sezonda kendi evinde en az gol yiyen takım oldu.
     Kulübün tarihindeki en büyük başarılarından biri de Türkiyeyi Kupa Galipleri Kupasında temsil etmesi oldu. Kupa mücadelesine Spartak Varna maçıyla veda eden Mersin İdman Yurdu, o tarihten sonra düştüğü 2. Ligden, 29 sene sonra 2010-2011 sezonunda Bank Asya 1. Ligini şampiyon tamamlayarak Süper Lige çıktı.
     88 yıllık tarihinde 20 yıl 1. Lig tecrübesi yaşayan kırmızı lacivertli takım, 2 sezonluk Süper Lig macerasından sonra bu sezonun 30uncu haftasında Kardemir Karabükspora 1-0 mağlup olarak, yeniden PTT 1. Ligine matematiksel olarak düştü.
    
     -Birlik çağrısı-
    
     Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımın ligde tutunamamasından dolayı üzüntülü olduklarını söyledi.
     Artık gelecek yılın planlamasını yapmaktan başka çarelerinin olmadığını dile getiren Kahramanlı, "Takımı yeniden Süper Lige çıkarmak için elimizden geleni yapmalıyız. Mersin İdman Yurdu, bu lige çok yakışan bir takımdı. Ama yaşadığımız şanssızlık ve hatalar nedeniyle tutunamadık. Nasıl 2 yıl önce şampiyon olarak Süper Lige çıktıysak, yeniden başarabiliriz. Ancak bunun için birlik ve beraberlik şart. El birliğiyle yeniden Süper Lige çıkabiliriz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mersin İdman Yurdunun lig karnesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER