Mersin Serbest Bölgesindeki gelişmeler

Mersin Serbest Bölgesindeki gelişmeler


MERSİN (A.A) - Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Serbest Bölgesindeki gelişmeleri açıkladı.
     Vali Güzeloğlu, Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan son verileri değerlendirdiği açıklamasında, 2011-2012 yılları arasında Türkiyedeki serbest bölgelerin toplam ticaret hacminin yüzde 1,8 arttığını, Mersin Serbest Bölgesinin ise ticaret hacmini yüzde 42 arttırarak, Türkiyede ticaret hacmi en fazla artan serbest bölge olduğunu ifade etti.
     Söz konusu dönemde Mersin Serbest Bölgesinin ticaret hacminin 3 milyar 832 milyon 246 bin dolar olarak gerçekleştiğinin altını çizen Güzeloğlu, bölgenin Türkiyenin ticaret hacmi en yüksek olan ikinci serbest bölgesi haline geldiğini vurguladı.
     Güzeloğlu, 2012 yılı sonu itibariyle Mersin Serbest Bölgesi istihdamının 2011e göre yüzde 20 artarak 7 bin 829a ulaştığını ve istihdamda da Türkiyenin en fazla büyüyen ikinci serbest bölgesi olduğunu kaydetti.
     Mersin Serbest Bölgesinin genişleme çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Güzeloğlu, serbest bölge firmalarıyla bir araya geldiğini ve genişleme sahalarının da tamamlanmasıyla birlikte Türkiyenin lider bölgesi olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mersin Serbest Bölgesindeki gelişmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER