Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Çalık:

Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Çalık: -Yeşilay, sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşması için çalışmaktadır


AMASYA (A.A) - Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Sibel Çalık, Yeşilay, sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşması için çalışmaktadır dedi.
     Çalık, 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerin bağımlılık yaptığını sağlık yönünden zararlı olduğu gibi toplumsal huzuru bozan problemlere ortam hazırladığını belirtti.
     Sigara, alkol ve uyuşturucu maddeleri kullananların bağımlılıklarından kurtulabilmeleri için Bakanlığın çalışmalar yaparak söz konusu alanlarda hizmet veren merkezler oluşturduğunu hatırlatan Çalık şunları kaydetti:
     Sigara diş ve diş eti rahatsızlıklarına yol açar. Kansere neden olur, cildin yapısını bozar, beyin kalp ve damar tıkanlıklıklarına yol açar. Alkol beyin ve sinir hücrelerini uyuşturur, görme bozukluklarından, kansere kadar bir çok konuda rahatsızlık yaratır. Uyuşturucu maddeler ise beyin ve sinir sistemini bozar. Bu olumsuzluk içinde birey doğru düşünemez ve mantıklı kararlar veremez. Sağlık açısından zararlı olan sigara alkol ve uyuşturucu maddeler toplumda da bir takım problemlere sebep olur. Toplumsal huzuru bozan madde kullanımı kişiyi ailesini ve çevresindekileri olumsuz etkiler. Kişilerin toplumsal ilişkilerinin bozulmasına ve çevresindekilerce dışlanmasına neden olur. Ayrıca ekonomik açıdan da zararlıdır.
     Sağlık Bakanlığının bağımlılık yapan sigara, alkol, ve uyuşturucudan kurtulmak isteyenler için çalışmalar yaptığına işaret eden Çalık, şöyle devam etti:
     Alkol ve uyuşturucu kullananlar için Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM), Sigara bağımlıları için ise 171 Sigara Bırakma Danışma Merkezi kurulmuştur. Yeşilayda ülkemizde ahlaki ve kültürel kalkınma atmosferi içinde insan sağlığına zararlı olan sigara alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin kullanımını en aza indirmek, sağlıklı bir neslin ve toplumsal huzurun oluşmasına zemin hazırlamak için çalışır.
    
     Muhabir: Tuba Ceylan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Merzifon İlçe Sağlık Müdürü Çalık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER