Emirdağ Belediye Başkanı Pala:

Emirdağ Belediye Başkanı Pala: -Ülkemizin ve dünyanın Risale-i Nura ihtiyacı var


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Türkiyenin ve dünyanın Risale-i Nura ihtiyacının olduğunu belirtti.
     Risale Akademinin Emirdağ Okulu başlıklı Ankara panellerinin ikincisi, Hikmet, Kamu Düzeni ve Adalet konusunda yapıldı. Ankara Başkent Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan Risale Akademinin kurucu üyesi Dr. İsmail Benek, Emirdağlıların Üstad Said Nursiye vefa gösterdiğini ifade etti.
     Emirdağın, Türkiyeyi Avrupa Birliğine sokan bir yer olduğunu aktaran Benek, şunları kaydetti:
     Brükselde Emirdağ mahallesi var, Emirdağlı milletvekili ve bakanları var. Üstad, temsilcilerini oraya göndermiş. Türkiye fiilen ABye girmiş. Brükselde Risale-i Nurun Avrupa perspektifini konuşacağız. Çünkü Risale-i Nur okunmadan Avrupa anlaşılmaz. Üstad, Urfadan Şama, İslam dünyasına temsilcilerini göndermiş. Viyanada ecdadın yarım kalan işini tamamladı. Üstad, Şamda görevi Selahattin Eyyubiden devralmaya gitmiş. O kılıçla Kudüsü kurtarmıştı. Üstad da kalemle bu görevi yapacak. Emirdağ temsildir. Emirdağ Okulu programlarını İslam aleminde ve Türkiyenin değişik şehirlerinde yapacağız.
     Emirdağ Belediye Başkanı Pala da geçmişte inananların içine nifak tohumları saçıldığını anlatarak, şu ifadelere yer verdi:
     Üstad Said Nursinin yaşadığı O dönemi düşünün. Üstadı Emirdağa sürgün göndermişler. Kimse sahip çıkmaz demişler. Emirdağ, Üstada öyle bir sahip çıkmış ki, en küçüğünden en büyüğüne. Üstad, Emirdağ sokaklarında gezdiği zaman herkes onun peşinden gitmiş. Ülkemizin ve dünyanın Risale-i Nura ihtiyacı var. Bugün anayasa yazılmaya çalışılıyor. Milletvekillerine sesleniyorum lütfen Risale-i Nurdan yararlanalım. O hoşgörü ve adaleti göreceksiniz.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Emirdağ Belediye Başkanı Pala: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER