MESİAD Yüksek istişare Kurulu aylık olağan

MESİAD Yüksek istişare Kurulu aylık olağan toplantısı -MESİAD Başkanı Akkurt: Adana-Mersin birlikteliği önce bölge vekillerinden daha sonra Kalkınma Ajansı şemsiyesi altında bulunan yöneticilerden ve yerel dinamiklerden geçiyor


MERSİN (A.A) - Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ahmet Akkurt, Adana-Mersin birlikteliğinin önce bölge vekillerinden daha sonra Kalkınma Ajansı şemsiyesi altında bulunan yöneticilerden ve yerel dinamiklerden geçtiğini bildirdi.
     MESİADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, MESİAD Yüksek istişare Kurulunun aylık olağan toplantısına katılan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, burada yaptı konuşmada MESİADı diğer sivil toplum kuruluşlarından farkının partiler üstü bir anlayıştan ve kendi içindeki demokratik bir yapıdan kaynaklandığını ifade etti.
     Yüksek istişare Kurulu Başkanı Ali Doğan ise, hala yapım aşamasında olan Tarsus Kıyı Kesimi projesindeki turizm yolunun tamamlanamamasından, Okan Merzeci Bulvarının Organize Sanayi Bölgesine bağlanamamasından ve lojistik merkezi oluşturulacak bir bölgenin tahsis edilememesinden şikayet etti.
     MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt ise kentin en büyük eksikliğinin birlikte hareket edememek olduğunu belirterek şunları kaydetti:
     Adana-Mersin birlikteliği önce bölge vekillerinden daha sonra Kalkınma Ajansı şemsiyesi altında bulunan yöneticilerden ve yerel dinamiklerden geçiyor. Adana-Mersin metropol kent olgusunun mihenk taşı olarak kabul gören Çukurova Bölgesel Havalimanının da bir an önce yapımına başlanması için ne gerekiyorsa yapılmalı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber MESİAD Yüksek istişare Kurulu aylık olağan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER