METEK Projesi Kariyer ve Tanıtım Günü

METEK Projesi Kariyer ve Tanıtım Günü toplantısı -Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin: -Mesleki ve teknik eğitimin önemi her geçen gün artıyor


GAZİANTEP (A.A) - Avrupa Birliği (AB) ve Türkiyenin finanse ettiği Türkiyede Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK), Kariyer ve Tanıtım Günü Toplantısı yapıldı.
     Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı ve METEK Projesi yürütücüleri, projeye ilişkin bilgi verirken, iş dünyasından temsilciler de mesleki eğitimden beklentilerine ilişkin görüşlerini aktardı.
     Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, hızla sanayileşmekte olan Türkiyede mesleki ve teknik eğitimin öneminin her geçen gün arttığını belirtti. Gaziantepte Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı 44 meslek lisesinde 15 bin 741i erkek ve 16 bin 18i de kız olmak üzere toplam 31 bin 759 öğrencinin, 36 alan ve 106 dalda öğrenim gördüğünü aktaran Serin, projenin Gaziantep için çok yararlı olacağını dile getirdi.
     YÖK Temsilcisi Dr. Behçet Gülenç de mesleki eğitimde çok büyük boşluklar olduğunu ifade etti.
     MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz ise kişilerin iyi, doğru, yeteneği doğrultusunda, karakterine uygun bir mesleğe sahip olması gerektiğine dikkati çekti.
     Toplantının öğleden sonraki bölümünde, Kariyer Uzmanı Özlem Yurdanur Özgenç tarafından öğrenciler, veliler, rehber öğretmenler ve kariyer danışmanları için kariyer seçimi ile rehberliğine ilişkin uygulamalı bir çalışma gerçekleştirildi.
     Çalışma kapsamında öğrencilerin ilgi, beceri ve yeteneklerini nasıl keşfedecekleri uygulamalı olarak gösterildi ve buna uygun meslek alternatifleri anlatılırken, kariyer seçimi oyunları da uygulandı.
     Toplantıya Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, METEK Proje Direktörü Abdülkadir Yıldız, METEK Takım Lideri David Hardy, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, İşkur Gaziantep İl Müdür Yardımcısı Cennet Kaya, Gaziantep Sanayi Odası Sanayi Dairesi Müdürü Veysel Çelebi, Proje Planlama ve Eğitim Müdürü İbrahim Çalı, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Gaziantep Üniversitesi Araban MYO Müdür Yardımcısı Salih Sönmezdağ, Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO Öğretim Görevlisi Neslihan Yazıcı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Koordinatörü Osman Sert, Matbaacılar Odası Başkanı Kemal Karaca, DİSK Temsilcisi Niyazi Doğan, meslek liselerinin yöneticileri, öğretmenleri, iş dünyasından temsilcilerle, öğrenciler ve aileleri katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber METEK Projesi Kariyer ve Tanıtım Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER