Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerinin

Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerinin ardından -Konya Valisi Doğan: -Konyadaki Şeb-i Arus organizasyonları, sadece Konya açısından değil Türkiye ve bizim milli kültürümüz açısından çok önemli bir organizasyondur


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konyadaki Şeb-i Arus organizasyonları, sadece Konya açısından değil Türkiye ve bizim milli kültürümüz açısından çok önemli bir organizasyondur dedi.
     Doğan, Konya Hich Otelde Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerinin değerlendirildiği toplantıda, 11 gün süren etkinlikleri başarıyla tamamladıklarını, Şeb-i Arusun dünyanın en önemli kültür organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.
     Dünyanın çeşitli ülkelerinden insanların Konyada bulunmayı arzu ettiği tarihin 17 Aralık olduğunu aktaran Doğan, bu tarihte insanların Konyaya gelip Mevlananın iklimini teneffüs etmek istediklerini ifade etti.
     Şeb-i Arus döneminde 21 ayrı gösterimle organizasyon gerçekleştirildiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
     Bizim her geçen yıl hem salon kapasitesine ilişkin hem de mevcut salonumuzun daha etkin kullanılmasına yönelik alacağımız tedbirlerle hiç boş gün geçirmeyecek bir yola doğru gitmemiz gerekiyor. Geçen yıla göre bu yılki doluluk oranlarımız daha yüksek. Konyadaki Şeb-i Arus organizasyonları, sadece Konya açısından değil Türkiye ve bizim milli kültürümüz açısından çok önemli bir organizasyondur.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Şeb-i Arus törenlerinin her yıl aralık ayının ana gündemini oluşturmasının, Konya açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
     Şeb-i Arus törenlerinin ulusal ve uluslararası boyutta değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirten Akyürek, Şeb-i Arusun yankılarının hala devam ettiğini dile getirdi.
     Her yıl Konyada Şeb-i Arus törenlerinin olduğu tarihte asayiş problemi olmadığını ve huzurlu bir ortamın yaşandığını kaydeden Akyürek, sözlerine şöyle devam etti:
     Şeb-i Arus törenleri manevi bir miras kabul edilebilir. Şeb-i Arus, uluslararası boyuta taşındı. Konyada Şeb-i Arus törenleri kapsamında 150ye yakın program yapıldı. Bu törenlerde Hz. Mevlananın mesajını insanlara doğru şekilde ulaştırmaya Konya olarak gayret gösteriyoruz. Son yıllarda başlayan ve gittikçe daha iyi organize edilmekte olan mesnevi dersleri bu yolda atılan önemli adımlardır. Açık ve kapalı sema salonlarımız şu anda dünyadaki sema salonları arasından en büyük salonlardır.
    
     -Sema ayinlerini 52 bin kişi izledi-
    
     İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan da etkinlikler süresince 52 bin kişinin sema ayinlerini izlediğini, 8 bin kişinin de Mevlana ile ilgili düzenlenen konferans ve sergileri takip ettiğini anlattı.
     Törenlerde salonun yüzde 92 oranında dolduğunu aktaran Çıpan, geçen yıl satılan bilet sayısının 33 bin 897, bu yıl ise 41 bin 556 olduğunun altını çizdi.
     Toplantıya, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr Nuri Şimşekler, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek ve SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan da katıldı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Mevlananın 739. Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER