Mevlana Kalkınma Kurulunun 9. olağan toplantısı

Mevlana Kalkınma Kurulunun 9. olağan toplantısı gerçekleştirildi


KONYA (A.A) - Mevlana Kalkınma Kurulunun 9. olağan toplantısı gerçekleştirildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, MÜSİADda gerçekleştirilen toplantıda, son dönemde Kalkınma Bakanlığı tarafından kalkınma ajanslarının yapısı ile ilgili ortaya çıkan sorunların çözümü için toplantılar yapıldığını belirtti.
     Karaman Valisi Murat Koca ise geçen hafta düzenlenen 2014-2018 dönemini kapsayan 10. Kalkınma Planı İstişare Toplantısında Türkiyenin kalkınma öncelikleri ve stratejilerinin tartışıldığını hatırlattı.
     Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ise mevzuat gereği kalkınma kurullarının görev sürelerinin 4 yıl olarak belirlendiğini ve kurulun görev süresinin buna bağlı olarak 22 Kasımda sona ereceğini söyledi.
     Kalkınma Bakanlığından gelen direktif üzerine yeni bir kalkınma kurulu oluşturmak için üyeler ile diğer kurum ve kuruluşlardan talepleri toplayarak Kalkınma Bakanlığına ilettiklerini ifade eden Akman, Bundan sonraki süreç bakanlığın listeyi Bakanlar Kuruluna sunması ve yeni Kalkınma Kurulunun Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmesi şeklinde gelişecektir dedi.
     Toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kalkınma Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ve Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Mevlana Kalkınma Kurulunun 9. olağan toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER