MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru

MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru -Eski MHP Kayseri Milletvekili Şahin, genel başkanlık için adaylığını açıkladı


KAYSERİ (A.A) - Eski MHP Kayseri Milletvekili Dr. Seyfi Şahin, MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
     Şahin, Kent Otelde düzenlediği basın toplantısında, MHPnin durağan hale geldiğini belirterek, iktidarın alternatifi olamadığını söyledi.
     Şahin, Devlet Bahçeli, ülkücü camiada yetişmiş, vatansever ve milliyetçi bir liderdir. Benim de 40 yıllık dava arkadaşımdır. Kendisi devlete, millete, vatanın varlığı ve birliğine, ülkenin istikrarına büyük hizmeti olmuş dürüst bir devlet adamıdır. Ancak MHPnin durağan hali, yeni bir atılımla, kabuklarını çatlatması gereğini doğurmuştur diye konuştu.
     MHP Genel Başkanlık seçimini kesinlikle kazanacağı inancında olduğunu ve seçildikten sonra da MHPnin parti tüzüğünü yenileyeceğini ifade eden Şahin, ekonomide ise yerli araba ve ağır motor sanayisini kuracaklarını kaydetti.
     Şahin, 1945 yılında Alman Başbakanı Erhartın kalkınma modeli ile 1924 1. İzmir iktisat kongresinde alınan kararları da uygulamaya koyacaklarını dile getirerek, yapılacak düzenlemeler ile sanayinin önünün açılacağını belirtti.
     Avrupa Birliğine karşı olduğunu açıklayan Şahin, Türkiyenin AİHM ve Gümrük Birliği anlaşmalarından çekilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiyenin BM Güvenlik Konseyinin daimi üyelerinden olması için çalışılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye asla hiçbir ülke ile savaşa girmemelidir dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelebi
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber MHP 10. Olağan Büyük Kurultayına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER