MHP Eskişehir İl Başkanı Sezer:

MHP Eskişehir İl Başkanı Sezer: Ramazan ayının son günlerinin yaşandığı dönemde İslam coğrafyasında yaşanan zorluk ve sıkıntılar kaygı vericidir


ESKİŞEHİR (A.A) - MHP Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer, ramazan ayının son günlerinin yaşandığı dönemde İslam coğrafyasında yaşanan zorluk ve sıkıntıların kaygı verici olduğunu söyledi.
     Sezer, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayının sonunda kutlanan Ramazan Bayramının tüm Müslümanlar açısından vazgeçilmez bir değer olduğunu bildirdi.
     Kutsal günlerde Türk-İslam alemi üzerinde oynanan, insanlıkla izah edilmeyecek oyunların tüm toplumu derinden yaraladığını dile getiren Sezer, şöyle konuştu:
     Ramazan ayının son günlerinin yaşandığı dönemde İslam coğrafyasında yaşanan zorluk ve sıkıntılar kaygı vericidir. Dünyanın her tarafı Müslümanların çektiği ıstıraplara, yüz yüze kaldıkları zorbalıklara sahne olmaktadır. Myanmarın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik işlenen suç ve yapılan saldırılar, bunlardan biridir. Doğu Türkistanın Uygur Özerk Bölgesinde son günlerde iyice artan baskılar ve vahşilikler bunlar arasındadır. Müslüman Uygur Türklerinin oruç tutmasını engellemek amacıyla uygulanan şiddet ve yasaklamalar, insanlığın hiçbir değeriyle bağdaşmamaktadır.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber MHP Eskişehir İl Başkanı Sezer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER