MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada -Bahçeli: -PKK binlerce evladımızı katleden cani bir örgüttür, bu örgütle müzakere edilmez, görüşülmez, pazarlık yapılmaz. Peki ne yapılır diye soruluyor. Çözümü, sayın Başbakan yapabilecek mi


ANTALYA (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK binlerce evladımızı katleden cani bir örgüttür, bu örgütle müzakere edilmez, görüşülmez, pazarlık yapılmaz. Peki ne yapılır diye soruluyor. Çözümü, sayın Başbakan yapabilecek misin, cesaretin var mı yüreğin var mı- Çözüm bölücü terörle mücadelede kesin kararlılık ve terörün kökünü kazımaktır dedi.
     Bahçeli, Alanya İlçe Teşkilatı hizmet binasının açılış törenine katıldıktan sonra vatandaşa hitap etti. Türkiyenin önemli sorunlarından birinin 2B sorunu olduğunu belirten Bahçeli, yıllardır devam eden sorunun aşılması için TBMMde yasalar çıkartıldığını, uygulama aşamasında ise çeşitli sorunlar yaşandığını anlattı.
     2B arazilerin satışında yüksek rayiç bedeller belirlendiğini savunan Bahçeli, Öyle rayiç bedeller ortaya konuluyor ki 2B sorunu ile karşı karşıya kalan insanların 7 sülalesi bir araya gelse bunu ödeyemez, alamaz. Onun için bu aldatmacadan vazgeçilmesi lazım diye konuştu.
     Vatandaşların alabileceği bedellerin belirlenmesi ve buna göre tapuların gerçek sahiplerine verilmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, Siz kimin malını kime satıyorsunuz, burada gerçekleri biliyoruz. Rayiç bedellerini yüksek tutup, 2B muhatabı olan köylümüzün satın alamayacağı, satmak mecburiyetinde kalacağı arazileri kime peşkeş çekmek istiyorsunuz diye konuştu.
    
     -Çözüm süreci-
    
     Türkiyenin sosyal, ekonomik, kültürel sorunların yanı sıra daha büyük sorunlarla mücadele etmek zorunda da kaldığını dile getiren Bahçeli, ekonomik, sosyal problemlerin aşılabileceğini ancak aşılamayacak, uygulandığında büyük hata olacak sorunların da bulunduğunu kaydetti.
     Bu nedenle insanların partileri bir kenara bırakıp birlik olması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, şunları söyledi:
     Türkiyenin karşısında var olan sosyal, ekonomik sorunların öncesinde milletimizin beka sorunu vardır. Etnik temelli bölücü terörün 29 yıldır sürdürdüğü acımasız saldırılar, bugün Türkiyemizin bölünmenin eşiğine getirmiştir. Türkiyede milli ve manevi değerlerimiz tahrip ediliyor. Bunun yanında Cumhuriyetin kurulduğu günden bugüne kadar oluşmuş milli kurumlarımız da tahrip ediliyor. Türkiyenin milli ve üniter yapısı sarsılıyor, sosyal dokusu 36 parçaya ayrılmak isteniyor. Toprak bütünlüğümüz büyük tehdit altında.
     Terörün Türkiyede bir dönem sıfıra indirildiğini ancak bazı tavizlerle tırmandırıldığını öne süren Bahçeli, Türkiyenin çok kritik ve çok nazik bir sürecin içine sokulduğunu ifade etti.
     Sayın Başbakan ikide bir 36dan bahsediyor, bu milleti birlikten 36ye parçalamakla sen nereye varmak istiyorsun- diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
     Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmasıyla Türkiye, şu anki Misak-ı Milli sınırlarındaki toprağa sahip oldu. Bu topraklarda Kafkaslardan, Balkanlara, Ortadoğuya kadar birçok insan barınıyor. Bu insanlar aziz Türk milletinin öz evlatlarıdır. Şimdi ise bu insanlar ayrılmaya çalışılıyor. Bu insanları niye ayırıyorsun, sana soran mı var Arnavutu, Boşnak, Kürtü. İkide bir kalkıyor benim eşim Arap kızıdır diyor. Kim olursa olsun bizi niye ilgilendirir- Sen de kalkıyorsun Ben Gürcüyüm diyorsun. Sana soran mı var necisin diye- Eğer Eşim Arap, ben Gürcüyüm diyorsan evladın gemicik sahibi Bilale ne diyeceğiz.
     Bugün farklı kökenlere sahip insanların Türkiyeye yerleştiklerini, aile kurduklarını söyleyen Bahçeli, bu insanların Türk-Kürt diye ayırt edilemeyeceğini belirtti. Gidişatın hayır olmadığını dile getiren Bahçeli, Birlikte yaşamak, bin yıllık kardeşliğimizi, hukukumuzu devam ettirmek dururken bir caninin peşinden giderek PKKnın oyuncağı olmaya gerek var mı- PKK binlerce evladımızı katleden bir cani örgüttür. Bu örgütle müzakere edilmez, görüşülmez, pazarlık yapılmaz. Peki ne yapılır diye soruluyor. Çözümü, sayın Başbakan yapabilecek misin, cesaretin var mı, yüreğin var mı- Çözüm bölücü terörle mücadelede kesin kararlılık ve terörün kökünü kazımaktır dedi.
     Çözümün bir aldatmaca, kandırmaca olduğunu öne süren Bahçeli, yıllardır Türkiyeyi bölmeye çalışan unsurlarla pazarlık yapılamayacağını ifade etti.
     AK Parti iktidarının insanlara Analar ağlasın mı- diye soru yönelttiklerini ancak Türkiye bölünsün mü- diye sormadıklarını belirten Bahçeli, bu sorulduğu takdirde Türkiyede hiç kimsenin çözüm sürecine katılmayacağını savundu.
     Çözüm süreci ile Abdullah Öcalanı İmralıdan ev hapsine, sonra affına, daha sonra ise meclise getirmenin hesaplandığını iddia eden Bahçeli, Çözümden ne anlıyorsun, dilinin altında ne var- Bunu millete söyle, bir gün bile başbakan kalamazsın. Halkı aldatıyorsun, kandırıyorsun. Onun için çözüm ve barışı açıkça açıklamak zorundalar. Bana deyin ki Devlet bey, çözümden ne anlıyorsun- Terörün kökünü kazımayı anlıyorum, Recep Tayyip Erdoğana sorun bakalım, terörün kökünü kazıyacak mı- diye konuştu.
    
     -Büyükşehir Kanunu-
    
     Büyükşehir Kanununa değinen Bahçeli, toplumsal değişim konusunda Büyükşehir Kanununa karşı olmadıklarını ancak kanunun içinde tuzağın gizli olduğunu savundu.
     Büyükşehir Kanunu ile Doğu ve Güneydoğu Anadoluda bazı illerin de büyükşehir olduklarını hatırlatan Bahçeli, Güneydoğu Anadoluda Diyarbakır merkezli 4 parçalı Kürdistanın kuzeyinin oluşturulmak istendiğini ileri sürdü.
     Bahçeli, Osmanlıyı referans göstererek eyaleti gündemi getiriyor. Çözüm ile barış için demokratik cumhuriyet, özerk bölge, eyalet ve federal yapı... Bunu örtülü olarak söyleyeceğine Ben bölmek istiyorum, bölüyorum alan da şurasıdır diye niye diyemiyorsun- Bu soruların cevabını bulmak lazım. Bulmazsak, bu böyle devam ederse Allah muhafaza bir kardeş kavgasına sürükleniriz. Bölmek isteyenler varsa böldürmemek isteyenler de var. Onlar da biziz. Bu ülkede ne bir karış toprağı ne de bir insanı vermeye ya da kaybetmeye rıza gösteririz diye konuştu.
     Ülkeyi bölecek bir hatanın içine düşülmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, Bunun için AK Parti iktidarından kurtulunması gerekiyor. 30 Mart 2014te mahalli idareler seçimi yapılacak. Önümüzde 3 önemli siyasi olay var. Mahalli idareler seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimleri. Millet olarak bunları iyi değerlendirmeliyiz dedi.
     Bahçeli, MHPnin bir gün yüzde 51 oyla iktidara geleceğini, o zaman ilk işlerinin ihaneti, hırsızlığı kim yapıyorsa Yüce Divana gitmek olacağını, hesap sormak için iktidara geleceklerini kaydetti.
     Bahçeli, konuşmanın ardından Alanya Ülkü Ocakları Teşkilatını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli, Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER