MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli: -Bu ülkenin sahip oluğu her türlü milli ve manevi değerler tahrip edilmektedir -İmralı canisi, 40 bin kişinin katili, neredeyse Türkiyeyi barış ve çözüm palavrası adı altında yönetir hale gelmiş


GİRESUN (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bu ülkenin sahip olduğu her türlü milli ve manevi değerler tahrip edilmektedir dedi.
     Ordu programının ardından Giresuna gelen Bahçeli, bir restoranda partililerle bir araya geldi.
     Burada konuşan Bahçeli, Türkiyenin yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetiltildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:
     Bu imkan Cumhuriyet tarihimizde hiçbir siyasi partiye nasip olmamıştır. Tek başına iktidar olmak, onun ötesinde mecliste üstün bir sayısal çoğunluğa sahip olmak hiçbir siyasi partinin bulmuş olduğu bir fırsat değildir. Dolayısıyla bu 10 yıl gibi süre içerisinde Türkiyenin birikmiş ne kadar sosyal ve ekonomik sorunları var ise bunların çözülebilme imkanı söz konusu olabilir. Ancak milletimizin bu iktidara vermiş olduğu bu fırsat ve imkan iyi kullanılmamıştır. Ülkemiz iyi yönetilmemektedir. Bu ülkenin sahip olduğu her türlü milli ve manevi değerler tahrip edilmektedir. Milli devlet ve üniter yapı tartışılır hale gelmektedir. Sosyal dokumuz parçalanır hale sürüklenmiştir.
     Sayın Başbakan bir 36 rakamına takılıp kalmış diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
     Türkiyenin 36 etnik unsurdan oluştuğunu söylüyor. Ne gerek var buna sayın Başbakan. 36ya Türkiyeyi bölmekle nereye varmak istiyorsunuz- İşte Ortadoğuya bakınız. Hepsi Arap milletinin mensupları olmakla beraber 20 devlet halindeler. Birisine bir fayda sağlıyor mu- Ortadoğu bugün kan gölü haline gelmiş. Kardeş kardeşi kırıyor. 36 tane unsur vardır diyerek bir olmuş milletimizi 36 parçaya ayırmak, sonra da onu birbirleri ile kavgalı hale getirmek kime ne fayda sağlar- Siyasi iktidar başlangıçta böyle bir hataya düşmüştür. Cumhuriyetten bu yana kaynaşmış, bütünleşmiş bir milletin evlatlarıyız. Kız alıp kız vermişiz. Akraba olmuşuz, aile kurmuşuz. İş hayatımızda müştereklikler var. Şimdi bunları 36ya parçalamanın ve her gün bunları teker teker saymanın, sayın Başbakan seni nereye götüreceğini zannediyorsun-
    
     -Terörün kökünü kazıyın-
    
     Terörle mücadele konusuna da değinen Bahçeli, şunları kaydetti:
     Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Bir arada yaşamak, birlikte olmak mecburiyetindeyiz. Eğer ülkede birlik ve dirlik olmazsa siyasi partilerin anlamı yoktur. İmralı canisi, 40 bin kişinin katili, neredeyse Türkiyeyi barış ve çözüm palavrası adı altında yönetir hale gelmiştir. Bunlar olacak şey midir- Analar ağlamasın, kan dursun diyerek milleti aldatıp el altından canilerle görüşme yapıp Türkiyenin bölünmesine nasıl fırsat tanıyabilirsiniz- Ne gerek var görüşmeye- Siz terörle müzakere edeceğiniz yerde terörle mücadeleyi yapın. Terörün kökünü kazıyın.
     Konuşmanın ardından Keşap Belediye Başkanı Nihat Yılmaz ile makamında görüşen Devlet Bahçeli, daha sonra Trabzona hareket etti.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER