MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli: -PKKnın silahı bırakması Akdenizin kuruması kadar imkansızdır -Önünüzde tarihi fırsat vardır, 364 gün sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AKP, gerekli dersi almalıdır (


ANTALYA (A.A) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKKnın silahı bırakması Akdenizin kuruması kadar imkansızdır dedi.
     Bahçeli, Aksu ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Mahalli idareler seçiminin yaklaştığını söyleyen Bahçeli, bu seçimin milli değerler açısından önem taşıdığını kaydetti.
     Seçimle bir milletin bekasının, geleceğinin, varlık hatlarının, güvenliğinin, kimliğinin, gelecek umutlarının değerlendirileceğini anlatan Bahçeli, Bu seçimle ya AK Parti ile eksik kalmış yıkım tamamlanacak ya da yıkıma dur denilecek, çöküşe engel olunacak diye konuştu.
     AK Partinin 10 yılı aşkın süredir iktidarda olduğunu hatırlatan Bahçeli, bu yönetimle Türkiyenin manevi ve kültürel değerlerinin devrilmesinin eşiğine gelindiğini iddia etti.
     Milli ve manevi değerlerin saldırı altında olduğunu, Türklüğün dışlandığını, milliyetçiliğin çiğnendiğini ileri süren Bahçeli, Türk milleti bölünmenin, Türk vatanı parçalanmanın eşiğine gelmiştir. Tehlike büyüktür, sinsidir. Fitne her taraftadır, zirvededir. AKP Türkiyeyi çöküşün kıyısına taşımıştır. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar tehdit altındadır, bağımsızlığımız, milli kimliğimiz, benliğimiz tahrip edilmektedir dedi.
     Teröristlerin, ihanet çetelerinin gözlerini Türkiyeye diktiklerini, bu vatanı yıkmak için kolları sıvadıklarını öne süren Bahçeli, şöyle konuştu:
     Türk milletinin ecdadının şanlı tarihinden utanç duyanlar, Türk devletini asırlık emellerine engel görenler, Türkiyeyi Sevr şartlarına götürmek istiyor. Tehlike çözüm ve barış süreci ile Abdullah Öcalanın muhatap haline gelmesiyle başladı. Tehlike İmralı canisiyle haince yürütülen müzakerelerdir. Tehlike, Türk milletinin kardeşliğinin bozulması, etnik temelli bölücü terörün taleplerini bir bir elde etmesidir. Tehlike İmralı canisinin sözde liderliğini meydanlarda AKP kanalıyla onaylatması, bayrağın inmesi, Türklüğün tasfiyesi, vatan topraklarının peşkeş çekilmesi, milletin 36ya ayrılmasıdır. Başbakan Erdoğan İmralı canisinin ağına düşmüş, ağzına bakar hale gelmiştir.
     Türkiyenin çözümle çökertilmek, çürütülmek istendiğini savunan Bahçeli, Türk milletinin çözülmenin, çıra gibi yakılmanın hedefinde olduğunu söyledi. PKKnın aldığı tavizlerle Türkiyeye çöreklendiğini, verilen sözlerle rahata erdiğini ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:
     Başbakana göre İmralı canisiyle yapılan pazarlığın amacı güvendir. İmralı canisiyle sözde çözüm kapsamıyla buluşmanın amacı istikrardır, huzurdur, refah anlayışıdır. Bu zihniyeti ile cani başından büyük beklentisi olduğu anlaşılmaktadır. Bugüne kadar sağlanamayan istikrar, tesis edilemeyen huzur güven ve refah bizzat bunların düşmanı olan bir terör örgütüyle mi sağlanacaktır. PKK ile görüşmek huzur gayesine yönelik ise bilinsin ki bu yalandır, PKK ile harıl harıl yürütülen pazarlıklar istikrarı sağlayacaksa bilinsin ki bu kandırmacadır. Başbakan Erdoğan bu asılsız, uydurma hoş sözleri bırakmalı, İmralı canisine ne vaat ettiğini açıklamalıdır.
    
     -PKK hangi ligde oynuyor-
    
     Başbakan Erdoğanın, Öcalanı hayata döndürdüğünü televizyon ekranlarında itiraf ettiğini, cezaevi şartlarının iyileştirdiğini duyurduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:
     Hatta Öcalana televizyon verdik, kendi takımını izliyor diyecek kadar aklı karışmış, bilinci çatallaşmış ve basireti kapanmıştır. Başbakan Erdoğana Aksudan sormak isterim ki PKK, ne zamandan beri takım olarak görülüyormuş- Bu takım hangi ligde, hangi rakiplerle mücadele etmektedir. Başbakanın ağzından çıkanı kulağı duymuş mudur- PKKnın saldırıları bir müsabaka olarak mı değerlendirilmektedir- PKKın aldığı canlar, katlettiği vatan evlatları attığı goller olarak mı görülmektedir- PKKya terör örgütü dahi diyemeyen bir kişinin bu ülkede Başbakanlık makamında oturması hak mıdır, reva mıdır- Başbakan Erdoğan şaşırmıştır, çizmeyi aşmıştır.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın düne kadar silahlar sussun dediğini, bugün ise silahların bırakılmasını istediğini belirten Bahçeli, PKKnın silahı bırakması Akdenizin kuruması kadar imkansızdır dedi.
     Bugün sınır dışına çıkanların yarın yeniden gelerek saldırılarına devam edeceklerini ifade eden Bahçeli, Kandilin Türkiyenin sınırları içinde yer almadığını, terör örgütünün Türkiyede saldırıları yaptıktan sonra Kandile sığındıklarını vurguladı.
     PKK ile yürütülen müzakerelerde asıl gayenin militanların ülke dışına çıkmaları değil, Türkiyeye iyice yerleşmeleri olduğunu ileri süren Bahçeli, PKKnın dışarıya değil, içeriye girmenin peşinde koştuğunu kaydetti.
    
     -2B sorunu-
    
     Bahçeli, Aksuda 2B arazilerinin satışı ile ilgili yaşanan sorunlara değinerek, 2B arazilerinin satışı konusunda vicdansız, adaletsiz davranıldığını öne sürdü.
     Atalarından kalan toprakları biçen insanların hükümetin zulmüne uğradığını iddia eden Bahçeli, tapuları babalarından, dedelerinden kalan arsaların rayiç bedel üzerinden satışa çıkartıldığını, 2B mağduru vatandaşların azarlandığını ve işgalcilikle suçlandığını söyledi.
     Vatandaşın kendi toprağını satın almak zorunda kaldığını ifade eden Bahçeli, vatandaşın bu bedeller üzerinden arsasını alamayacağını kaydetti. 2B sorununun bir yıl içinde iki defa TBMMye taşındığını ancak çözüme kavuşturulmadığını anlatan Bahçeli, Hükümet PKK sorununu konuşmakta, 2B mağduru kardeşlerimizi ise ciddiye almamaktadır. Sayın Başbakan, sayın bakanlar yüreğiniz varsa Mecliste yaptığınız konuşmaları bir de Aksu meydanında yapın, bakalım nasıl olacak diye konuştu.
     2B sorununun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
     Vatandaşların Devletin başına Devlet gelecek sloganı atması üzerine Bahçeli, Merak etmeyin Allahın izniyle o da olacak şeklinde konuştu.
     Mahalli idareler seçiminin yaklaştığını, AK Partiye artık ders verilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, sözlerine şöyle sürdürdü:
     Bazıları AK Partiyi istemektedir, bunun adını istikrar koymaktadır. Kim bunlar- İstikrar adına AK Partiyi destekleyenler işbirlikçilerdir, AKPyi destekleyen bölücülerdir, teröristlerdir, İmralı canisidir. İstikrar adına AKPye katkı sağlayan aşiret reisleri, Barzani bozuntularıdır. İstikrar adına AKPyi destekleyenler hırsız yandaşlarıdır ve kavga, kargaşa, hakaret, işsizlik, açlık, soygun istikrar olarak sunulmaktadır. AK Partiden kurtulma vakti gelmiştir. Bunun için önünüzde tarihi fırsat vardır, 364 gün sonra yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AKP, gerekli dersi almalıdır. Şimdiden uyarıyorum, yanlışa düşerek, Aksunun belediyesini AKPye kaptırırsanız 2Byi unutun. Evinizden, barkınızdan, yuvanızdan olursunuz, bunu şimdiden görün.
     Bahçeli, Antalya Büyükşehir Belediyesinin de AK Partiye geçmemesi gerektiğini kaydetti.
     Konuşmanın ardından kepenek giydirilen Bahçeli, kepenekle partisinin Aksu İlçe Teşkilatını ziyaret etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER