MHP Grup Başkanvekili Şandır:

MHP Grup Başkanvekili Şandır: -Artık terör milletimizin birliğini, ülkemizin siyasi birliğini parçalamayı ve sonuçta iç savaşa zemin hazırlamayı bir program olarak Türkiyeye dayatmaktadır. Buna karşı artık yapılması gereken neys


MERSİN (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Artık terör milletimizin birliğini, ülkemizin siyasi birliğini parçalamayı ve sonuçta iç savaşa zemin hazırlamayı bir program olarak Türkiyeye dayatmaktadır. Buna karşı artık yapılması gereken neyse onu yapmak bir sorumluluktur. Millete karşı bir borçtur dedi.
     Şandır, Mersin Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, son dönemlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, teröre karşı bir an önce eksiksiz ve etkili bir şekilde önlem alınması gerektiğini söyledi.
     Artık bıçağın kemiğe dayandığını belirten Şandır, Milletimiz kan kaybetmektedir. 15 günde 56 şehit verilmesi asla kabul edilemez. Buna sabır istenilemez. Bu sebeple MHP olarak, siyasi iktidarı göreve davet ediyoruz. Bu kan durmalıdır. Milletimize, ülkemize yapılan bu hayasızca saldırının önünün kesilebilmesi için alınması gereken tedbirlerin, yapılması gerekenlerin tamamı çok etkili bir şekilde ortaya koyulmalıdır. Bunun yolu bir Anayasal hak olarak sıkıyönetim ilanıdır. Olağanüstü hal ilanıdır dedi.
     Bu konunun gündeme getirilmesi ve gerekiyorsa TBMMnin olağanüstü toplantıya çağrılması davetinde bulunan Şandır, şunları kaydetti:
     Artık terör milletimizin birliğini,ülkemizin siyasi birliğini parçalamayı ve sonuçta iç savaşa zemin hazırlamayı bir program olarak Türkiyeye dayatmaktadır. Buna karşı artık yapılması gereken neyse onu yapmak bir sorumluluktur. Millete karşı bir borçtur. Bu sebeple ertelemeden, ötelemeden milleti de oyalamadan AKP iktidarının bu ülkenin seçilmiş iktidarı olarak, bu millete ve ülkeye bir görev, borç olarak, terörü durdurmak için sıkıyönetim ilan etmesini MHP olarak teklif, talep ediyoruz. Bundan sonra akacak tek damla kanın sorumlusu siyasi iktidar olacaktır
     Türkiye, Suriyeleşmeden, Iraklaşmadan tedbirini almalı diyen Şandır, bir gazetecinin Bingöldeki terör saldırısıyla ilgili sorusu üzerine de şunları kaydetti:
     Bölücü teröre karşı mücadele eden silahlı kuvvetlerimizi, suçlamak hak değildir. Yanlış ve eksiklik olabilir. Ama bu mücadeleyi siyasi iktidarın iradesiyle kazanabiliriz. Siyasi iktidar, bölücü terörle mücadelede tereddüt yaşarsa, güvenlik güçlerinin arkasında yeterince durmazsa maalesef bu türlü zaaflar yaşanabilir. Bölücü terörün saldırılarından ve bu saldırılar sonucu kaybettiğimiz şehitlerimizden tamamen siyasi iktidar sorumludur. Güvenlik güçlerimiz kahramanca, siyasi iktidarın verdiği görevleri yapmaktadır. Siyasi iktidarın mücadele mi edelim, müzakere mi edelim tereddütü bu sonucun sorumlusudur. Hala sayın Başbakan diyalogdan bahsediyorsa, hala Oslo görüşmelerinin arkasında olduğunu söylüyorsa, hala Habur rezaletini savunabiliyorsa, akan bu kanın sorumlusu sayın Başbakandır. Ama gelinen nokta vahametle ifade edilebilecek bir noktadır. Bu sonuç Türkiyeye yakışmamaktadır. Bu sonuca mecbur değiliz. Bu sonuç AKP iktidarının bölücü terörle mücadelesinin sonucudur. Bölücü terörle müzakere edilmez, mücadele edilir.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Şandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER