MHP Grup Başkanvekili Şandır:

MHP Grup Başkanvekili Şandır: -MHP olarak, sıkıyönetim veya olağanüstü hal bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz


OSMANİYE (A.A) - MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP olarak, sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilmesini talep ediyoruz dedi.
     Şandır, MHP İl Başkanlığını ziyareti sırasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cevdetiye Çadırkentinde Suriyeden gelen Türkmen aileler arasında akrabaları bulunduğunu ve onları ziyaret ettiğini ifade etti.
     Suriyede huzurun temin edilmesini, Arapın da Türkmenin de kendi memleketinde yaşamasını istediklerini belirten Şandır, şunları söyledi:
     Suriyede şu an kirli bir savaş yaşanmakta. Kardeş kardeşi boğazlamaktadır. Akan Müslüman kanıdır. Bu kirli savaşın sahipleri küresel güçlerdir. Hristiyan batı, kendi emellerini gerçekleştirmek için Müslümanı birbirine kırdırmaktadır. Suriyede bugün 30 bine yakın insan öldüğü söylenmektedir. Bunların hepsi Müslümandır, rejim yanlısı da muhalifi de. Türkiye olarak, bu bölgenin bir devleti olarak, bu bölgeyi binlerce yüzlerce yıl yönetmiş bir millet olarak, bu akan kanı durdurmak açısından hükümetin takip ettiği bu politikalardan vazgeçilmesi lazım.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Terörle mücadelede 3 aşamalı sistem konusunda açıklamalarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine Şandır, şöyle devam etti:
     18 günde 58 tane şehidimiz var. Bu da göstermektedir ki bölücü terör örgütü Türkiyeye karşı kitlesel bir başkaldırının, bir savaşın gayretinde kan akıtmaktadır. Bunu böyle tanımladığımız takdirde yapılması gereken buna karşı bu saldırılara karşı topyekun bir seferberlik mahiyetinde bir mücadele ortaya koymaktır. MHP olarak, sıkıyönetim ilan edilmesini veya olağan üstü hal bölgesi belirlenip ilan edilmesini talep ediyoruz. Çünkü bugün, milletimize karşı gayri nizami bir harp, bir örtülü savaş, bir açık savaş ortaya konuyorsa buna karşı devletimizin her türlü tedbiri almaya hakkı vardır. Bunun adı mücadeledir, müzakere asla değildir. Sayın Başbakanın bundan birkaç gün önce bu günde ifade ettiği gibi Silahlar sussun, operasyonları durduracağım teklifi bir ateşkes talebidir. Türkiye bölücü teröre karşı mağlup mu oldu ki- Türk milleti adına Türkiyeyi yöneten Sayın Başbakan ateşkes talep etmektedir. Bölücü terör silah bıraktırılmalıdır. Devletin gücü buna yeter, milletin gücü buna yeter.
     Türkiyenin hızla bir iç savaşa doğru sürüklendiğini ileri süren Şandır, PKKnın ortaya koyduğu strateji, önce milletin birliğini bozarak, sonra Türkiyenin siyasi birliğini bozarak bir kardeş kavgasına bir iç savaşa zemin hazırlamaktır. Bunun önünü kesebilmek için, bölücü terörün kökünü kazımak gerekir. diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber MHP Grup Başkanvekili Şandır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER