MHP Milletvekili Kutluata:

MHP Milletvekili Kutluata: -"2-B Yasasının tekrar ele alınması gerekiyor"


SAKARYA (A.A) - MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, kamuoyunda "2-B Yasası" olarak bilinen kanunun yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.
     Akyazı Muhtarlar Derneğinde ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Kutluata, Türkiyenin çok büyük sorunlarla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.
     Beldeler ve köylerin mahalle olduğunu, ülkenin eyalet sistemine doğru gittiğini iddia eden Kutluata, "Ülkemiz çok zor bir durumdadır. Kendini savunmasız bırakmış bir millet durumundayız. Vatandaşın uyarılması gerekiyor, yarın canını bile verse halledemeyeceği sorunu, bugün iki dakika düşünerek çözebileceğini ve ülkesini düze çıkarabileceğini hepimizin bilmesi lazım" diye konuştu.
     "2-B Yasasının tekrar ele alınması gerekiyor" diyen Kutluata, şunları bildirdi:
     "Genel başkanımız meydanlarda bu konuyu dile getiriyor, bu yasanın tekrar ele alınması gerektiğini söylüyor. Bu yasa bugünkü haliyle 2-B kapsamında arazileri olanları ve çiftçiyi mağdur ediyor. Vatandaş, yıllardır kullandığı arazisinden elde ettiği gelirle geçimini sağlıyordu. Şimdi bu arazilere bedel ödeyecek. Ne ile ödeyecek- Vatandaş ekmek bulamıyor. Büyükşehir Yasası ile herkes şehirli oluyor."
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber MHP Milletvekili Kutluata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER