Milasta alternatif tarımsal üretim çalışmaları

Milasta alternatif tarımsal üretim çalışmaları -Kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 4 yıl önce oluşturulan elma bahçesinde ilk ürün alındı


MUĞLA (A.A) - Milas Kaymakamlığı tarafından alternatif tarımsal üretim çalışmaları kapsamında 4 yıl önce oluşturulan elma bahçesinde ilk hasat yapıldı.
     Milasa bağlı Ağaçlıhöyük köyünde Hasan Özdemir adlı çiftçinin bahçesinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetiminde oluşturulan 5 dekarlık elma bahçesinde hasat dolayısıyla tören düzenlendi.
     Törende konuşan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, ilçe genelinde meyvecilikle ilgili hazırladıkları projelerin hemen hemen hepsinin başarıya ulaştığını söyledi. Yöre çiftçisinin iyi kazandığını vurgulayan atçı, şöyle konuştu:
     Bu bahçeler örnek teşkil ediyor. Yeni çalışmalar kapsamında hazırlanacak projelerin hayata geçirilmesi için kaynak yaratacağız ve hayata geçireceğiz. Özellikle zeytinle ilgili geçen yıl yaptığımız çalışmaları bu yıl daha da artırmayı amaçlıyoruz. Zeytin varlığımızı artırmak veya en azından olduğu kadarını korumayı amaçlıyoruz.
     Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Akay, alternatif tarımsal üretim çalışmalarının 2002 yılında başladığını hatırlattı. Çalışma kapsamında temin ettikleri fidanları toprakla buluşturduklarını anlatan Akay, Özel İdare kaynaklı 51 dekar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı kanalıyla 60 dekar ve şahısların kendi imkanlarıyla 120 dekarlık elma bahçesi oluşturuldu. İlçemizde çilek, armut ve kiraz projeleri de uygulandı. Yazlık elmalar Milasın Bodruma yakın olması dolayısıyla büyük bir rağbet gördü ve pazarlamasında sıkıntı yaşamadık dedi.
     Elma bahçesini 4 yıl önce oluşturduğunu belirten Hasan Özdemir de dönüm başına yaklaşık 500 kilogram elma elde ettiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Milasta alternatif tarımsal üretim çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER