Milasta konuşlanan yangın söndürme helikopterinin görev

Milasta konuşlanan yangın söndürme helikopterinin görev süresi sona erdi


MUĞLA (A.A) - Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Milasta konuşlanan yangın söndürme helikopterinin görev süresinin sona erdiğini bildirdi.
     Milasta 1 Haziranda göreve başlayan ve Denizcik Orman Deposundaki helikopter pistinden konuşlanan Kamof 32 tipi yangın söndürme helikopterinin görev süresi sona erdi. 5 ay boyunca Milasta konuşlanan ve Muğla, Aydın, İzmir ve çevre illerdeki yangınlara müdahale eden yangın söndürme helikopteri, 200 saatten fazla uçuş yaptı.
     Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, yaptığı açıklamada, helikopterin görev süresini başarılı şekilde tamamladığını kaydetti. Kazakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Helikopter bu yıl hem isabetli atışlarıyla hem de zamanında yaptığı müdahalelerle yangını önlemede büyük faydası oldu. Seneye de yine 1 Haziran itibariyle göreve başlayacaktır. Uçaklarımız genel müdürlüğümüzün talimatıyla gelecek yıl yine görev yapacaktır. Resmi olarak yangın sezonu kapansa dahi biz yine de yedek arazözlerimizle yedek işçimizle personelimizle yangın sezonunu bir yıla yayıyoruz. Yangına karşı hazırlıksız yakalanma durumunda değiliz.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Milasta konuşlanan yangın söndürme helikopterinin görev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER