Milasta Organize Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmaları

Milasta Organize Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmaları -Yapılacak Organize Sanayi Bölgesi için 68 firma ön talepte bulundu


MUĞLA (A.A) - Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enver Tuna, ilçede kurulma çalışmaları devam eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarında 68 firmanın ön talepte bulunduğunu söyledi.
     Enver Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milas OSBye firmaların yoğun ilgisi olduğunu söyledi.
     Yapımına 1996 yılında başlanılan Milas OSBde alt yapı projelerinin onay aşamasına geldiğini bildiren Tuna, başlangıçta bin 100 dönümlük bir alan üzerine inşa edilmesinin planlanan OSBde, 205 bin metrekarelik alanda 73 sanayi parseli oluşturulduğunu kaydetti.
     Bunun için alt yapı projeleri ihalesinin yapıldığını, bakanlıkta tasdik aşamasında olduğunu anlatan Tuna, Türkiyenin birçok yerinde organize sanayi bölgeleri var. Muğlada tek OSB bölgesi Milasta. İmarlı arsamız 411 bin metrekare olmasına rağmen şu anda 68 firma 516 bin metrekarelik alan için ön talepte bulundu. Bu da Türkiyenin birçok yerinde OSB olmasına, ancak yatırımcı olmamasına rağmen burada yatırımcı olduğunu gösteriyor dedi.
     Yatırımcıların alt yapı projesi onaylanmadığı için fabrikalarını yapamadıklarını kaydeden Tuna, Talepler Muğlada, Milasta OSBnin mutlaka olması gerektiğini gösteriyor. Projelerimiz onaylandıktan sonra alt yapıyı kısa sürede tamamlayacağız ve yerleri yatırımcılara sunacağız. Firma sahipleri bir yılda inşaata başlayacaklar ve 5 yıl içinde de fabrikayı tamamlamak zorundalar diye konuştu.
     Tuna, Milasta kurulacak olan OSBde firmaların tekstil, makine imalatı, inşaat malzemeleri, gıda ve genel entegre tesis yapımı için ön talepte bulunduklarını anlatarak, yatırımlar yapıldığında bölgede 3 bin 500 ile 5 bin kişi arasında istihdam edilmesinin beklediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Milasta Organize Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER